„Ez egy megvalósult álom” – Osváth Zsolt vadiúj televíziós műsoráról mesélt

2024. október 23.
Október 24-én 22 órakor a VIASAT3-on debütált a sokoldalú tartalomgyártó, Osváth Zsolt legelső televíziós műsora, az Őszinte leszek. A 8 epizódos késő esti talkshow esszenciáját a műsorvezető belevaló stílusa és a merész, tabuk nélküli beszélgetések adják. A magyar fejlesztésű heti produkcióban a házigazda mellett hírességek, civilek és szakértők járnak körül aktuális témákat, mint például a mesterséges intelligencia, testképzavar, férfi-női szerepek, élelmiszerárak, város-vidék ellentét, lombikos szülés, vagy a bullying, azaz zaklatás.
Osváth Zsolt Őszinte leszek

Miben rejlik ennek a műsornak a különlegessége?

A műsor készítői és a VIASAT3 – többek között – azért kértek fel műsorvezetői szerepre, mert hisznek benne, hogy őszinte és tabudöntögető stílusom friss perspektívát tud hozni.

Szerintem az fogja sikeressé és szerethetővé tenni, ami az online műsoraimat is: nincsen benne mesterkéltség, nincsenek kitervelt gondolatok és poénok, előre megírt szövegek vagy megrendezett szituációk. Valóban azt kérdezem, és arról beszélgetünk, ami igazán érdekes.

Miért döntöttél úgy, hogy elvállalod a műsort?

A televíziózás nekem egy örök szerelem. Már akkor is az volt, amikor műsort készítettem, most pedig, hogy én leszek a házigazda, még inkább szerelmes lettem.

Amikor az embernek van egy álma, akkor sokszor nem tudja megfogalmazni, hogy miért vágyik rá annyira. Én sem tudtam pontosan. Sokáig azt hittem, hogy azért mert híres akarok lenni. De azt gondolom, a YouTube-os műsoromnak köszönhetően – amennyire csak lehetséges, vagy amennyire szerettem volna, hogy megismerjenek – ezt már elértem.

A televíziózás nagyobb népszerűséget vagy szélesebb rajongótábort már valószínűleg nem fog hozni nekem, de a forgatásokon tapasztalt miliő összehasonlíthatatlan a YouTube világával. Én erre mindig is nagyon vágytam, szerettem volna, hogy megvalósuljon, és a jóisten úgy döntött, hogy ezt most meg is adja nekem. Ez egy megvalósult álom.

Elindult Osváth Zsolt Őszinte leszek című műsora

Elindult Osváth Zsolt Őszinte leszek című műsora

A műsorban számos ismert személyiség – például Csonka András, Görög Zita, Alföldi Róbert, Tornóczky Anita, Nagy Ervin és Nánási Pál – mellett civilek és szakértők is megosztják véleményüket. Miért tartod fontosnak ezt a sokszínű felállást?

Számomra az ismert emberek azért érdekesek, mert minél többükkel találkozom, annál inkább rájövök, hogy – bár többen ismerik őket, mint a „boltos Marikát” – végső soron ők is pontosan ugyanolyanok, mint bárki más, és ezt szerintem érdemes bemutatni. Már csak azért is, mert sokan figyelnek rájuk, sokan követik őket, és a véleményük talán szélesebb közönséghez jut el.

Ugyanakkor elengedhetetlen, hogy mellettük civilek és szakértők is megszólaljanak, hiszen ezáltal kidomboríthatjuk a különbségeket, és meghallgathatjuk az egymástól eltérő nézőpontokat, véleményeket.

Volt olyan vendég akitől tartottál, hogy milyen lesz vele együtt dolgozni?

Most nem nevezném meg őket, de igen. Két vendégem is volt a forgatások során, akikkel kapcsolatban így éreztem. Ráadásul ugyanabban az epizódban fognak majd szerepelni. Be kell vallanom, nem volt könnyű őket kordában tartani. Mondhatni, hogy igazi kihívás volt. Az egyikükkel ráadásul olyan nexusban vagyok, hogy kifejezetten szeretünk csipkelődni egymással. Ez a dinamika azonban garantálja, hogy az adás rendkívül izgalmas és erős lesz, érdemes lesz majd megnézni! Annyit azért elárulok, hogy mind a ketten Jászai Mari-díjasok.

Osváth Zsolt hírességekkel, civilekkel és szakértőkkel fog beszélgetni

Osváth Zsolt hírességekkel, civilekkel és szakértőkkel fog beszélgetni

Fotó: VIASAT3 / Fábián Bori