Klara Min zongoraművész szólóestet is ad Budapesten

2017. február 21.
A New York Concert Artists & Associates ezúttal Budapesten, a Zeneakadémián tartja az előválogatást a 2017-es zongoraversenyéhez. A szervezet, amelyet a világszerte ismert, New Yorkban és Berlinben élő Klara Min zongoraművésznő alapított és vezet, fiatal zenészeket támogat. Klara Min, aki a „Steinway művész" cím birtokosa, az előválogatás előtti napon, február 24-én szólóestet is ad a Régi Zeneakadémián.

Klara Min számára Schumann Davidsbündler fiktív művészeti társasága volt a példa, amikor 2008-ban megalapította a New York Concert Artists & Associates nevű szervezetet. A kiterjedt kapcsolatrendszerrel büszkélkedő NYCA célja a partneri együttműködés elmélyítése az ügynökségekkel, hangversenyszervezőkkel és művészekkel. A zenészek által vezetett, a muzsikusok érdekében munkálkodó és a szakmai élet szereplőivel is együttműködő társaság a rendszeres találkozók mellett szép számmal szervez hangversenyeket is, amelyeken a fiatal zongoristák és hegedűsök legkiválóbbjai léphetnek színpadra a világ legjelentősebb koncerttermeiben.

A szervezet ezúttal Budapesten tartja a következő válogató versenyét, amely 2017. február 25-én lesz a Zeneakadémián. Ezt megelőzően, február 24-én 18 órakor Klara Min a Régi Zeneakadémián ad szólóestet, a Liszt Múzeum kiemelt eseményeként.

A koncert műsora:
Chopin: Prelűdök Op. 28
Szkrjabin: Prelűdök Op. 11
Liszt: Szürke felhők
Liszt: 104. Petrarca-szonett

A koncertre a helyszínen lehet jegyet vásárolni!

Fotó: Lisa Marie Mazzucco