Ez a cukrászcsoda lett 2024-ben Magyarország Tortája! Az idén már tizennyolcadik alkalommal meghirdetett Magyarország Tortája versenyen Kovács Alfréd váci cukrász alkotása, a Mákvirág fantázianevű torta győzedelmeskedett, de külön kitüntetéssel jutalmazták a cukormentes változatot is.
15 perces hideg avokádóleves: a zöld kánikulakedvenc Talán nem is gondoltad volna, hogy a krémes, vitaminbomba avokádóból még leves is készülhet – méghozzá percek alatt. Kánikulában kötelező kipróbálni!
Az egyik legegyszerűbb magyar ételért rajong a New York Times A mákos tészta az egyik legegyszerűbb receptünk, mégis épp ez az, amit most felfedezett magának a legendás New York Times gasztro-oldala.
Tiramisu latte otthon: a nyár kedvenc kávéja A TikTokon hódít a nyár legújabb kávéőrülete, a tiramisu latte. Hogyan készítsük el otthon a tiramisu lattét?
Sült krumplisaláta kapros-fokhagymás mártással Egyszerre ropogós és krémes ez a különleges krumplisaláta, amibe most nem főve, hanem sülve kerül a burgonya – mutatjuk a receptet.
Magyarország tortája 2024: milyen torták a jelöltek idén? Magyarország tortája 2024-ben a szuperélelmiszer témakörében készül el. Nézzük meg a jelölteket, és válasszuk ki, melyik a kedvencünk!
Házi lecsó receptje télire: mélyhűtés nélkül így tegyük el! A házi lecsó a nyár ízének esszenciája. Szerencsére abban a tekintetben is praktikus étel, hogy jól eltehetjük télire. Mutatjuk a bevált receptet!
Villámgyors mogyoróvajas torta sütés nélkül Ez a sütés nélküli mogyoróvajas torta tökéletes, ha gyors, mégis isteni házi édességre vágynál – és nem szeretnél a forró sütő mellett ácsorogni.
Aperol spritz fagyi: a nyár kedvence fagyigép nélkül Fagyigép nélkül is elkészíthetjük a kedvenc italunkból a fagylaltot! Nem találunk idén nyáron ennél üdítőbb nyalánkságot, ráadásul nagyon egyszerű az Aperol spritz fagylalt receptje is.
Tökéletes lazac krémes fokhagymás-vajas mártásban Az alábbi receptben egy krémes, fokhagymás-vajas szósz egészíti ki a halat, ami nemcsak remekül kiegészíti a lazac ízét, de még szaftosabbá is teszi.
A világ körül Budapesten: nepáli szakácsok ételeit kóstolhatjuk a MOST Bisztróban Budapest egyik legjobb csirke tikkáját nem egy kifejezetten indiai étteremben kapjuk, hanem a MOST Bisztróban, ahol három nepáli szakács is dolgozik a konyhán.
„A mi felelősségünk, hogy a kacsamáj mellett szív, tüdő és mirigy is legyen az étlapon” – interjú Nagy Szabolcs séffel Nagy Szabolccsal, az N28 eltökélten hagyományőrző séfjével disznófülről és finnyásságról beszélgettünk, és persze arról, miért jó belsőségeket enni.
Mediterrán töltött padlizsán – egészséges és laktató ebéd Ez a mediterrán töltött padlizsán nagyon gyorsan elkészül és szuperül variálható, így garantáltan a nyár egyik kedvenc alapfogása lesz. Mutatjuk a receptet!
Krumpli galette füstölt lazaccal, a brunch királya A krumpli galette a világ kedvenc zöldségének legjobb arcát mutatja meg: ropogós szélek és puha, krémes belső, mindez egy látványos „torta” formájában.
Egész nyáron ezt a könnyű, brit bogyós gyümölcsös desszertet akarjuk enni Az Eton mess igazi angol klasszikus desszert. Habos, habcsókos és gyümölcsös – minden van benne, ami egy ízig-vérig nyári nyalánksághoz kell.
Roppanós nyári lencsesaláta nyárra: tápláló és frissítő Ez a lencsesaláta egészen biztosan nem hasonlít semmire, amit korábban kóstoltál: roppanós, fűszeres és frissítő, igazi tápláló nyári recept!