Vilmos herceg évek óta először beszélt testvéréről – érzelmes vallomást tett

2024. október 27.
Vilmos herceg már jó ideje nem beszélt nyilvánosan elhidegült testvéréről, Harry hercegről, most azonban érzelmes vallomást tett egy dokumentumfilmben.
Vilmos Harry gyász

Hosszú évek hallgatását törte meg Vilmos herceg, aki végre beszélt testvéréről, Harry hercegről. Az egykor kifejezetten szoros viszonyt ápoló nemesi testvérek között már jó ideje fagyos a levegő, amit még nagyanyjuk, Erzsébet királynő halála és apjuk, Károly király betegsége sem volt képes feloldani. A helyzeten tovább rontott, hogy Harry herceg többször is éles kritikát fogalmazott meg a brit királyi családdal szemben – többek között feleségével, Meghan Markle-lel közös Netflixes dokumentumfilmjében és Tartalék (Spare) című memoárjában is.

Vilmos herceg ezzel szemben a makacs hallgatást választotta stratégiájának, évekig szájára sem vette Harry herceget – egészen mostanáig.

Vilmos herceg megtörte a csendet: először beszélt Harry hercegről

Az alkalmat Vilmos herceg közelgő két részes dokumentumfilmje adta, amely a Prince William: We Can End Homelessness (Vilmos herceg: Véget vethetünk a hajléktalanságnak) címet viseli, és amely a walesi herceg szívügyének számító Homewards programot mutatja be.

Vilmos herceg a dokumentumfilmben idézett fel egy rendkívül érzelmes emléket a brit hajléktalanokat segítő The Passage szervezettel kapcsolatban, melynek testvére is fontos szereplője. „Édesanyám annak idején elvitt a Passage-hoz. Harry-t és engem is elvitt magával. 11 éves lehettem akkor, talán csak 10. Soha nem jártam hasonló helyen, szóval kicsit izgultam, nem tudtam, mire számítsak” – meséli Vilmos herceg a filmben. „Anyám szokás szerint mindenkivel viccelődött és nevetett, oldotta a feszültséget, hogy mindenki jól érezze magát. Emlékszem, milyen jókat beszélgettem az emberekkel, sakkoztunk, csevegtünk… aztán hirtelen rádöbbentem, milyen sokan vannak, akiknek nem adatik meg mindez. Tudod, amikor kicsi vagy, azt hiszed az élet csak annyi, amit magad előtt látsz, még nem igazán vagy képes másban gondolkodni. Aztán amikor találkozol olyan emberekkel, akikkel én is akkor, hirtelen megszületik benned egy új perspektíva.”

Fontos üzenet vagy véletlenül elejtett szó?

Az ugyan egyértelmű, hogy a történet fókusza nem Harry herceg volt, sokak szerint mégis lehet jelentőssége annak, hogy Vilmos herceg évek után először megemlítette a testvérét. Egyelőre még nehéz megállapítani, hogy egyszerű véletlenről van szó, hogy közeledést jelezhet-e Vilmos gesztusa. A testvérek ugyan idén nyáron már találkoztak is, a szemtanúak szerint ennél távolságtartóbbak már nem is lehettek volna egymással… Ettől függetlenül persze sosem lehet tudni, mi zajlik a színfalak mögött.

Forrás: People Fotó: Getty Images