20 szépségtrükk, amit minden nőnek tudnia kell

2015. április 08.
Tudtad, hogy a teafilter remekül hidratálja az ajkaidat? Sőt, a leejtett pirosítód sem kell sajnálni: a sós víz egy pillanat alatt helyre rakja az összetört sminktermékeidet! Szeretnél még több trükköt tudni? Olvass tovább még több hasznos infóért!

1. Összetört a púrdered? Semmi baj!

Óvatos mozdulatokkal szedd fel a padlóról a kis darabokra hullott púdered, tedd vissza a tégelyébe és keverj hozzá pár csepp sós vizet – holnapra már újból fogod tudni használni!

2. Sós vízzel itasd át a beszáradt szempillaspirálodat

A só a nedvességfelszívó képessége miatt remekül „hidratálja” újra a régi, beszáradt szempillaspirálod tubusát, amit ezek után még könnyebben fogsz tudni használni.

3. Szárítsd meg a hajad egy pólóval!

A fodrászok nem ajánlják szoros turbánba csavarni a frizurád, mert a nedves törölköző betöri a hajszálaidat – egy puha pamutpóló viszont csak még selymesebbé tenni a tincseidet!

4. Álomfrizura szódával

Mielőtt hajat mosnál, tegyél pár csepp szódát a megszokott samponodba – így sokkal tovább lesz friss hajzuhatagod!

5. Üde tekintet egy kis kávéval

Egy kis kávéfilter nem csak az energiádat turbózza fel, de a fáradt tekintetet, karikákat is eltünteti – sokkal hatásosabb, mint az uborkapakolás!

6. Ragyogó arc? Mi sem egyszerűbb!

Ha van otthon natúr joghurtod, akkor némi fogkrémmel együtt mindenféle pattanást, bőrpírt és irritációt eltüntet az arcodról – plusz, még hidratál is!

7. Tökéletes szemkontúr pillanatok alatt

Csupán egy kiskanálra lesz szükséged: óvatsan illeszd a lecsukott szemhéjad vonalára, majd húzd meg tussal a kívánt erősségű vonalat: nincs több elmaszatolódott pandaszem! m

8. Hidratáld az ajkaidat egy kis teával

A teafilter pótolja a nedvességet a kiszáradt ajkaidból, így a becserepesedett részeket is elfelejtheted! Ha ez megvan, tedd fel a szokásos szájfényed egy kis olíviaolajjal – jobb, mint bármilyen gyógyszertári ajakír!

9. Használj fülpiszkálót a tökéleltes füstös szemekhez!

Sokkal egyszerűbb pár csepp sminklemosóval eltüntetni a pontatlan részeket, mint újból nekikezdeni az egész sminkműveletnek. Most az egyszer felejtd el a vattakorongos lemosást, hiszen a fülpiszkáló precízebben tisztít!

10. Tökéletes ajkak szemhéjfestékkel

Ha még mindig nem találtad meg a számodra tökéletes rúzst, akkor csak keverd össze a meleg színű szemhéjfestéked egy kis átlátszó szájfénnyel. Kész is az egyedi ajakrúzs!

Fotó: Profimédia- Red Dot

11. Ápolt körmök egy kis vízzel

Áztasd pár percig forró vízben a nem éppen csúcsformában lévő körmeidet – extra fényt és egy kis hidratálást kapsz cserébe.

12. Lesérültél? A szájvíz segít!

A lehorzsolt, sebes bőrfelület nem túl esztétikus, főleg, ha látható helyen van – ahelyett, hogy alapozóval próbálnád elfedni, önts egy kis szájvizet a vattakorongra és szorítsd néhány percig a sebhelyedre. Volt horzsolás, nincs horzsolás!

13. Nincsenek többé csomós szempillák!

Használat előtt tedd forró vízbe a szempillaspirálod – jobban fog csúszni a pilláidon és nyoma sem lesz a csomós állagának.

14. Nincs több betört köröm!

Mielőtt a körömreszelőhöz nyúlnál, olvasd végig a tippünket! Vágj le egy kis teafilter darabot, illeszd a körmödre, majd az egészre kenj rá pár réteg lakkot – így a körmöd újból egészséges formában fog tündökölni.

15. Tartósítsd a parfümöd!

Kenj egy kis vazelint a pulzuspontjaidhoz (a nyak oldalsó része, a hajlatok és csukló), ha azt akarod, hogy a parfümöd extra tartós maradjon egész nap.

16. Extra volumen fogkevével!

Nincs kéznél hajlakk és hajtőemelő, de borzaszóan fest a frizurád? Használj egy „szolgálaton kívüli” fogkefét és tupírozd fel a hajtöveidet!

17. Alapozófoltok a fehér blúzodon? Nem gond!

Szappanozd be azonnal, vagy nyomj egy kis tusfürdőt egy habszivacsra és óvatosan kezdd el törölgeti a ruhádat, addig, amíg le ki jön a sminkfolt.

18. Nincs több elmaszatolódott szájfesték!

Csupán használj egy kis púdert még a rúzs és az ajakkontúr felrakása előtt – többet nem kell aggódnod, hogy elmaszatolódik a piros ajkad!

19. Szép szemek bankártyával

A Burberry arca, Jourdan Dunn topmodell szempillagöndörítő helyett a bankártyát használ: csak szorítsd finoman a felső pilláid tövéhez a kártyát – akárcsak ha göndörítővel csinálnád – és tartsd így pár másodpercig az extra hatás érdekében. Ezek után jöhet csak a szempillaspirál!

20. Szemfestékkel a tökéletes szájért

Egy pár árnyalattal világosabb színű szemhéjfesték még intenzívebbé varázsolja a rúzsod – ráadásul a magas púdertartalom miatt az elmaszatolódástól sem kell majd tartanod.