Színésznők a roma kultúra mellett

2015. április 09. |

A nemzetközi roma nap alkalmából ismert színésznők mutatták be a Romani Design új kollekcióját.

Negyvennégy éve, április 8-án, a Nemzetközi Roma Napon tartották meg a romák első világkongresszusát – többek között ezen a napon fogadták el a cigány nép szimbólumait, zászlaját, himnuszát és ekkor ismerték el hivatalosan a cigány nyelvet is.

A Nemzetközi Roma Nap alkalmából a Roma Sajtóközpont rendhagyó programokkal készült: a Varga Erika által alapított Romani Design divatstúdió „My Identity-My Freedom” címet viselő új kollekcióját például olyan híres színésznők mutatták be, mint Gryllus Dorka, Für Anikó, Hámori Gabriella, Ónodi Eszter és még sorolhatnánk.

„A roma viseleti kultúra gazdagsága, szépsége, a tradicionális motívumok jelentésgazdagsága mind olyan érték, amely általában kevés figyelmet kap akkor, amikor a roma kultúráról beszélünk – ám a divat révén sok dolgot át tudunk adni a nyitottságról, a toleranciáról és az együttélésről. – vallja a Romani Design ötletgazdája, Varga Erika tervező.

A bemutatót óriási érdeklődés kísérte, számos ismert közéleti személyiség is megcsodálta a ruhákat, többek között Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, Mautner Zsófia, illetve az eseményen az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége, az Egyesült Királyság Nagykövetsége, Norvégia Nagykövetsége és Dánia Nagykövetsége is képviseltette magát.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Kirakat

Retro hangulat, modern csavarral divat

Retro hangulat, modern csavarral