A legjobb csajok A Dalban

2014. január 11.
Hallgasd meg a négy legjobb énekesnő döntős dalát. Radics Gigi, Király Linda, Knoll Gabi és Bogi másként, de elkápráztatnak minket a hangjukkal.

A hónap végén már megkezdődnek A Dal előválogatói, és kiderül, hogy a 30 most döntős nóta közül ki az, akit a zsűri is és a közönség is egyaránt szeret. Az Eurovíziós Dalfesztiválra mi nem tudjuk, melyik passzolna leginkább, de összeszedtük azt a négy énekesnőt, aki minket azért meggyőzött.

Egy másik Knoll Gabi

Tehetségének és izgalmas, jól felismerhető hangjának köszönhetően gyorsan és magabiztosan vette be a popipart. Az Egy Másik Zenekar frontembere önálló akusztikus projekttel is rendelkezik, emellett ő énekelte a Társas játék című sorozat második évadának főcímdalát is. Katatón Dal című számával tavaly is indult az Eurovíziós válogatáson, szintén bejutott a legjobb 30 közé, és ő nyitotta a világhírű Tegan and Sara formáció koncertjét akusztikus szettjével. (Interjúnkat itt olvashatod vele!) Ennek visszhangjaként kereste meg Gabit az amerikai Steve Horner és Mike Previti szerzőpáros, és hármasban megalkották a Sweet Memories című, a megtisztulásról szóló, légies, édes-bús balladát, melyet a szakmai zsűri most is beválogatott A Dal 2014 legjobbjai közé.

 

A koronázatlan Király Linda

Lindát senkinek sem kell bemutatni, és abban is majdnem biztosak voltunk, hogy idén is bejut A Dal 30 legjobb dala közé. Az Everything című vadonatúj kislemez dalban az énekesnő újra szerzőként is részt vett. Linda úgy érzi, hogy ezzel a dallal végre igazán önmaga lehet, és kifejezheti, hogy ki is művészként, énekesként és dalszerzőként. A televíziós szereplésre az előkészületek és a színpadi show próbái már javában zajlanak, miközben a grafikusok a LED falakon megjelenő vizuális anyagon dolgoznak.

 

A mindig pozitív Bogi


Bogira Youtube-os feldolgozásainak köszönhetően figyelt fel a szakma. Első nótáját Kovacsics Ádám (Unique) szerezte. Bogi időközben a filmes világgal is megismerkedett: szerepel P. Szabó István Indián című tragikomédiájában és a film főcímdalát is ő énekli. A tavalyi évben Bogi dala is megmérettetett az Eurovíziós Dalfesztivál magyar selejtezőjébe, ez pedig rögtön ismertté tette. A 16 éves énekesnő idén újult erővel fut neki a versenynek: We All című dalának, amelyet ő egyszerűen csak feel-good himnusznak hív, Tóth G. Zoltán (Plastikhead) a szerzője.

 

A vadóc Gigi

Radics Gigi Catch Me című új nótája kétségkívül A Dal legcsajosabb dala, melyet hallgatva nem is meglepő, hogy létrejöttéért két világhírű női szerző felelős. Maria Marcus, aki Miley Cyrussal is dolgozik és Freja Blomberg szerzeménye kifejezetten Giginek készült, miután a páros felfigyelt a fiatal tehetségre és elhatározta, hogy azonnal készít neki egy testhezálló tracket. A még mindig csak 17 éves Gigi ezúttal vadóc, lázadó oldalát mutatja meg, ami minket máris megfogott.