Johnny Depp és a mesterséges intelligencia

2014. április 18.
Tegnap mutatták be itthon is kedvenc karib-tengeri kalózunk főszereplésével a Transzcendens (16) című filmet. Egy kis kedvcsináló!

Az Eredet és A sötét lovag című filmek operatőre, Wally Pfister ezúttal rendezőként mutatja meg mit tud, és mindjárt olyan nagy ágyúkat kellett instruálnia, mint Johnny Depp, Morgan Freeman és Paul Bettany.

Az ember és gépek kapcsolatát bemutató sci-fiben Depp a mesterséges intelligencia legelismertebb szakértője, és egy olyan gép létrehozásán dolgozik, amely ötvözi a világ összes tudását az emberi érzelmek teljes skálájával. A sok vitára okot adó kísérletei híressé tették, ugyanakkor első számú célpontja lett egy radikális technológia-ellenes csoportnak, akik meg akarják állítani. Bármi áron. A veszélyes szervezet merényletet követ el a népszerű tudós ellen. Tettükkel egy számukra is teljesen váratlan folyamatot idéznek elő: Caster az általa kifejlesztett gép tesztalanyává válik. Caster felesége, Evelyn (Rebecca Hall), és legjobb barátja, Max (Paul Bettany) úgy döntenek, hogy a haldokló Will tudatát feltöltik a gépbe. Azonban, ha bármi kimarad, akár egy gondolat, vagy egy régi emlék már nem biztos, hogy ugyanannak az elmének adnak életet, akit egyszer ismertek.

Premier: április 17, (Pro Video)

Íme egy kis ízelítő, ahol Johnny Depp maga beszél a filmről és karakteréről: