Pontosan ennyit illik költeni a gyerek tanárjának ajándékára karácsonykor – etikettszakértő árulja el
Közeledik az ünnepi időszak, sok szülőben felmerül a kérdés: illik ajándékozni a tanároknak, és ha igen, milyen értékben? Most etikettszakértő segít eligazodni abban, mi számít megfelelő ajándéknak.
A pisztácia letarolta a világot – de miért és hogyan lett mindenki kedvence?
Ha van íz, ami pár év alatt a semmiből a „muszáj kipróbálni” kategóriába ugrott, az a pisztácia. Ma már minden kávézó, pékség és cukrászda kirakatában ott zöldell: krémként csöpög a croissantból, fagylaltként csábít a pultban, latte formájában a TikTok új kedvence, szaloncukor formájában pedig ott csüng a karácsonyfán is. De hogyan lett a világ egyik legrégebbi rágcsálnivalója modern popkulturális ikon?
Tabuk a hálószobában: miért normalizáljuk még mindig a fájdalmat?
A nők szexualitását ma is erős tabuk, belső és társadalmi elvárások övezik. A „Tabuk a női egészségben” című, hat európai országban, 12 000 nő részvételével végzett Richter Gedeon-kutatás arra mutat rá, miért marad sok nő egyedül a panaszaival, miért olyan nehéz még mindig segítséget kérni, és hogyan befolyásolják a társadalmi minták a legfontosabb kérdéseket is.
Ha igazán finom tükörtojást akarsz sütni, semmiképp ne napraforgó- vagy olívaolajat használj! Ez a legjobb hozzá a szakértő szerint
A tükörtojás az egyik legegyszerűbb reggeli, mégis rengeteg múlik azon, milyen zsiradékban készítjük el. Bár sokan napraforgó- vagy olívaolajat használnak, van egy sokkal finomabb, karakteresebb olaj a sütéshez. Új szintre emeli a hétköznapi tojást!