Marie Claire Expressz :: Molnár Anikó

2012. január 24.

A magazin egyik stylistja. Nem árt, ha a jogászgyökerekről is tud az olvasó, de a vaskos törvénykönyvek felett végül a divatimádat győzött, KO-val. És nem csupán nézni, olvasni szereti, de mindenkinek szívből kívánjuk, hogy Anikó öltöztesse egyszer – panaszosunk még egy se volt. Gigantikus méretű táskákkal látni többnyire, zsákszámra hozza-viszi a szebbnél szebb holmikat a szerkesztőségbe – ám ilyen-olyan keresztkérdésekkel a ruhahalmoknál most mélyebbre is ásunk…


1. Törvény születne a divatról. Hogy szólna az első paragrafus?
Jaj, sejtem, miért kaptam ezt a kérdést:-) Hm… Ha abból indulunk ki, hogy a jog és úgy általában a törvények nem akarnak igazságosak lenni, illetve hozzávesszük a divat sokszor kirekesztő és sznob attitűdjét, akkor kézenfekvő és logikus lenne a „A jó ízlésre születni kell…” kezdetű, felsőbbrendű születési előjogot megfogalmazó paragrafuskezdet. Mivel azonban nem akarunk ebből kiindulni, mert ez egy fikció ugyebár, akkor legyen megengedően a „Mindenkinek joga van olyan ruhában megjelenni mások előtt, amilyenben akar” kezdet, amit kövessen annyi kivétel és feltétel, amennyi csak jólesik és nem szégyelljük. Végső soron valószínűleg ugyanoda lyukadunk ki! 
2. Életem legbizarrabb karácsonya…
Hűha, minden magyarázat nélkül, talán a tavalyi…

3. Szemüveg vagy kontaktlencse?
Nagyon aktuális, köszönöm a kérdést, egyelőre szemüveg, de ki tudja, mi lesz még?
 4. Az állat, amelytől a legjobban félsz?
Talán a legrémisztőbb, amibe sosem akarok belegondolni, az az emberi szemhéjon, a pillák tövében élő mikroszkopikus méretű lény… De a szabad szemmel láthatóak közül természetesen az ember. És a pillangók.
5. A Balaton északi vagy déli partja?
Déli. 
6. Született feleségek vagy Szex és New York?
Egyértelműen, teljes mellszélességgel és bizonyossággal: Szex és New York. A klasszikus nagy tanító, minden élethelyzetben felidézhető passzusokkal és történésekkel. 
7. Suba subához, guba gubához?
Semmiképpen. Inkább suba gubához és fordítva.
8. A tervező, akinél csillagászati összeget tudnál otthagyni?
Ki fogom kerülni a kérdést – legyen mondjuk a House of Fraiser Londonban, hogy ne kelljen választanom közülük. Ott a legtöbb emeleten remegő térdekkel és kezekkel járkálok…
9. A divatblog, amelyet minden jó érzésű embernek rendszeresen kéne látogatnia?
Attól függ, hogy a jó érzésű embert mi érdekli a divat keszekusza, szerteágazó világából…
Ha egy 15 éves, koravén hölgyemény divatról alkotott véleménye és tapasztalatai érdekelnek, akkor Style Rookie. Ha csak tudni akarod, mi történik úgy nap mint nap a nemzetközi színtéren, akkor Fashion Copious. És egyébként pedig mindenki kiválaszthatja a számtalan divatblogger közül a kedvencét – nemre, ízlésre, tevékenykedésre, írói vénára tekintettel vagy tekintet nélkül. (Nekem most például Frufrouu stílusa nem megy ki a fejemből…)
Anikó osztozik az asztalán Laczkó Mónival,
ezért egyelőre csak a legerősebb részleteket mutatjuk



10. A második részek mindig bénábbak?

Bizony, a nagy kérdések egyike:-) Most hirtelen egy jobb második rész jut eszembe (Bolygó neve: Halál), de valószínűleg jogos a kérdés. Szóval igen. Bénábbak.
11. iPhone vagy más phone?
Igen. Függő vagyok. Végérvényesen. iPhone.
12. Ha a New York-i divathéten az első sorban ülhetnél, ki mellé ülnél a legszívesebben?
Biztosan olyan mellé, akivel rögtön meg is beszélhetem a látottakat, és nagyokat tudunk hahotázni másokon – legyen a Laczkó Móni!
13. 2012-ben biztosan…
…nem fogom tudni befejezni ezt a mondatot. Térjünk rá vissza 2013-ban.
+1. Punks not dead?
Csak annyira, mint a rock’n’roll…