A jövő generációja

2013. július 22.

Arra kértük sikeres hazai tervezőinket, hogy ajánljanak új tehetségeket, akikre érdemes már most odafigyelni, és néhány gondolat erejéig osszák meg velünk, miért éppen rájuk esett a választásuk.


Mojzes Dóra

„Mojzes Dóra az új generáció egyik legígéretesebb tervezője, egyénisége H. R. Giger futurisztikus lényeitől kezdve a kifinomult origamitechnikáig a legkülönbözőbb hatásokat kelti új életre. Kíváncsian várom, merre indul, hol bukkan fel legközelebb.”
– Nanushka –

A modellen: fekete ruha, elején selyemberakással, Mojzes Dóra, 58 000 Ft. Kapucnis felső 13 000 Ft, Mojzes Dóra. Cipő, Stella McCartney

Mrs. Herskin – Popre Orsolya, Pasztircsák Larissza
„Larisszát és Orsit különleges látásmódjuk és meseszerű anyag- és formahasználatuk miatt tartjuk ígéretes tehetségeknek. Fantáziájuknak nem szabnak gátat a klisék, képzeletüket nem nyirbálta meg a felnőttkor. Szemléletük különleges, intelligens és kreatív, a szépséget nem tekintik önmagában elegendő értéknek.”
– Je Suis Belle –

Hernyóselyemsantung egyszárú nadrág, Mrs. Herskin, 45 000 Ft. Hímzett hernyóselyem és muszlin ujjatlan blúz, Mrs. Herskin, 30 000 Ft. Kézzel festett, szegecselt körömcipő, Mrs. Herskin, 210 000 Ft


Havancsák Teréz
„Havancsák Teréz már lassan egy éve dolgozik a USE-nál gyakornokként. Minden adottsága megvan hozzá, hogy egy szép napon híres divattervező váljék belőle. A végletekig elszánt és maximalista. Kifinomult ízlése és arányérzéke teszi stílusát egyedivé. Igazi kincs a fiatal tehetségek között.”
– USE –

Fémapplikációval díszített mellény, Havancsák Teréz, 83 500 Ft. Fényes vászonruha, Havancsák Teréz, 21 000 Ft

Arcana – Nguyen Thuy Phuong, Závodczky Dalma, Juhász Nóra
„Az Arcanát három különböző szakirányú fiatal tervező alkotja. Mindenki azt adja hozzá a kollekcióhoz, amit a legjobban tud, ezért ruháikban egyszerre jelenik meg a kötés és a szövés technikája, amely bőrrel kombinálva egyedi anyag- és formavilágot hoz létre. Részletgazdagok, frissek, letisztultak.”
– Anh Tuan –

Ezüst lenvászon koktélruha, Arcana, 42 000 Ft. Fekete bőr platformcipő, Arcana, 38 000 Ft. Fekete alkalmi bőrtáska, Arcana, 40 000 Ft

Hansági Krisztina
„Kriszta komoly lány, de tud és szeret mosolyogni. Tehetségéhez óriási szorgalom, kiegyensúlyozottság és hihetetlen nyugalom párosul. Ezen tulajdonságok nélkül nehezen tudjuk elképzelni, hogy valaki sikeres dizájner legyen. Ha viszont minden együtt áll, akkor semmi akadálya.”
– Artista –

Fehér ballonruha fekete denevérujjal, Hansági Krisztina, 47 500 Ft

Szegedi Kata, Benus Dani
„Sok tehetséges új tervező munkáit láttam már, de azért esett rájuk a választásom – bár személyesen nem ismerem őket–, mert úgy ítélem meg a munkáik alapján, hogy frissek és merészek, követik a nemzetközi divatot és formagazdagok.”
– Konsánszky Dóra –

Flitteres zakó, Szegedi Kata, 35 000 Ft. Pamutatléta, Szegedi Kata, 7500 Ft. Bőrberakásos, elasztikus nadrág, Szegedi Kata, 38 000 Ft. Csomózott pántos szandál, Benus Dani, 55 000 Ft

Fotó: Perlaki Márton
Styling: Tóth Ali & Virág Anikó
Fotóasszisztens: Gönczöl Gergő – Flashback Photo Studio
Stylistasszisztens: Bojtor Panka
Haj: Kenyeres Attila – Hairclub/Kérastase
Smink: Kiss Csilla
Modell: Natalia – Face Models

További divattippjeinket keresd a márciusi Marie Claire-ben.

[Marie Claire, 2009. március]

‘),