Újabb magyar divatsiker

2013. szeptember 12.
Tóth-Kern Enikő cipőtervező 2025 elnevezésű kollekciójára felfigyelt az International Footwear Múzeum, és most már mi is. Figyelem, provokatív darabok (is) következnek!

A futurisztikus lábbelikre a MOME-n végzett fiatal tehetség weboldalán figyeltek fel a múzeum munkatársai. „Az International Footwear Múzeum e-mailben keresett meg, hogy a lenne-e kedvem a gyűjteményükhöz csatlakozni a cipőimmel, és egyben részt venni a múzeum következő kiállításán. Örömmel mondtam igent.”- meséli Enikő.

Talán ez várható is volt, hiszen a minden tekintetet magukra vonzó darabok egyedi koncepció alapján készültek: „Ezek a cipők egy olyan konceptuális művészi ötletből valósultak meg, amiben a hordhatóság kifigurázása, és a funkció megkérdőjelezése volt a cél, mindez egy szürreális, futurisztikus látványba öltöztetve. A lábbelikben a női szexualitás megjelenítésével, a divat és a képzőművészet talál egymásra, igen sajátos módon. A 2025 nem köthető időhöz, sem trendekhez, valamint kerüli ezek folyamatos elvárását. A későbbiekben újabb darabokkal is bővítem a kollekciót”- magyarázza a tervezőnő.

Tóth-Kern Enikő futurisztikus cipői szeptember 14.-től láthatóak az International Footwear Múzeum Vigevanoi kiállításán.