Veronica Franco ihlette érzéki kollekció

2013. szeptember 17.
Az Elysian legújabb őszi kollekciója a XVI. századi Velence sejtelmes hangulatához nyúl vissza, de legalább ilyen izgalmas az inspirációja. A brand legújabb darabjait ugyanis a kor egyik leghíresebb velencei nőalakjának, Veronica Francónak az életét feldolgozó „A velencei kurtizán” című film ihlette.

Veronica Franco korát megelőzve élhette azt az életet, amely abban az időben nem adatott meg a nőknek: szabadság a tanulásban, művelődésben, a szerelemben és szexualitásban. Szépség és tudás, érzékiség és szabadág- e szavak képezik a kollekció gerincét.

A kollekció megalkotásával azt szeretnék üzenni, hogy egy nőnek sosem szabad megelégednie azzal, hogy szép. Az igazi szépség a kifinomult stílus és az intelligencia elegyéből tevődik össze.

A kollekció az anyagok, színek és a szabásvonalak kontrasztjaira épül. Nehéz gyapjú anyag keveredik finom esésű muszlin anyaggal és selyemmel, vagy akár bőrrel.  A márkára jellemző mély hátsó kivágások, finom díszítések és letisztult vonalak ezt a kollekciót is egyedivé, ugyanakkor merészen elegánssá teszik.  

Idén ősszel a kollekció meghatározó színei a fekete, a tört fehér, bronz, sötét bordó és homokszín. Az Elyisan által képviselt stílusjegyek természetesen most is meghatározóak: klasszikus és időtálló elegancia, mely kifinomultan nőies. Ahogy eddig is, az Elyisan őszi-téli kollekciója egy komplett ruhatárat kínál, szoknyák, nadrágok, overallok, ceruza és maxi szoknyák és elegáns télikabátok kerültek a kínálatba. A felhasznált anyagok selyem (szatén és muszlim), gyapjú, bőr és jersey. A bőrből készült kiegészítők – övek és táskák teszik teljessé a kollekciót.

További érdekesség, hogy az Elysian Veronica kollekciója 2013 októberében elsőként országhatáron kívül a Bratislava Fashion Weeken is bemutatásra kerül.