Just Rock It, Babe!

2013. szeptember 20.
Mojzes Dóra őszi-téli kollekciója felidézi a leghedonistább évtizedet, és annak szabályok nélkül élő stílusikonjait. Ahogy elnézzük a ruhákat, ősszel mi is csatlakozunk hozzájuk.

A tervezőnő kollekcióját a „Stones feleségek”, – Anita Pallenberg, Marianne Faithful, Bianca Jagger, Jerry Hall és Jo Wood – ihlették, akik életstílusukkal, szerelmeikkel és öltözködésükkel a hetvenes éveket is meghatározták. A zenekar múzsáiként olyan dalokat inspiráltak, mint a Sister Morphine, You Can’t Always Get What You Want vagy a Luxury & Respectable.

Ők nem a tizenöt perc hírnévért tűntek fel legendás férjeik mellett: énekesnők, színésznők, modellek, civiljogi aktivisták voltak, akik tartásuk és attitűdjük révén a mai napig magnetikus hatással vannak ránk. A ’68-as időszak intenzív és dekadens kreatív köréhez tartoztak, mely összefogta a lázadó rock’n roll figurákat és a liberális értelmiség, valamint a vizuális művészeti közeg izgalmasabb részét. Táncoltak Grace Jonesszal, pezsgőztek Andy Warhollal és Truman Capote-vel, de ugyanúgy otthonosan mozogtak Simone de Beauvoir és Sartre asztalánál, mint Salvador Dalí műtermében.

„A kollekcióm ötvözi a starf..cker Hollywood glamourt és a szabadgondolkodású, nemtörődöm individualitást, a tehetséges, talpraesett femme fatale szirének nőtípusát. A ruhák és a Mrs Herskin közreműködésével készült táskák fő alapanyaga egy mintás pamutvászon, barnás, kékes és lilás színállásban, ami helyenként bőrrel díszített. A Mrs Herskinnel nagyon közeli a stílusunk, így remekül kiegészítjük egymás munkáját, ötleteit. Nemcsak a táska, de a kiegészítők tervezésénél is együtt dolgoztunk.” – mondja Mojzes Dóra.