A Rienne Creations és nagy magyar költők múzsái

2013. szeptember 25.
A Rienne Creations legújabb őszi-téli kollekcióját 20. századi magyar költők legendás múzsái ihlették, Léda, Gyarmati Fanni és Flóra.

Léda és Ady Endre elsöprő, ugyanakkor viharos kapcsolata inspirálta a kollekció első egységét, amelyet a burjánzó formák és vibráló színek jellemeznek. A kristályokkal gazdagon díszített ékszerek a szerelmüket meghatározó város, azaz az “embersűrűs gigászi vadon”, Párizs fényeinek csillogását idézik.

A második egység a tiszta, beteljesült szerelmet, Radnóti Miklós és Gyarmati Fanni lírai kapcsolatát szimbolizálja. A gyöngyház a tisztaságot, az achát a kitartást, az arany az örök szerelmet szimbolizálja. A régi időkben az achátot előszeretettel viselték amulettként, mert védő- és szerencsehozó hatást tulajdonítottak neki.

Flóra kollekcióját József Attila beteljesült boldog szerelme inspirálta, amely azonban mégsem tudta visszatartani a költőt az öngyilkosságtól. Ez a kettősség kíséri végig a Flóra-ékszereket; a fekete szín és a lávakő keménységét, valamint a határozott és éles geometrikus formákat, a rózsakvarc üdesége töri meg.