Bujasággal melegít a télre a La Perla

2013. október 02.
Érosz művészete és a művészet buja oldala. Ez az izgalmas téma a mottója a La Perla 2013-as téli Black Label kollekciójának, amely újra feleleveníti a kapcsolatot az 1900-as évek divatirányzata és a szürrealizmus között.

A letisztultan rejtélyes és kifinomultan provokatív modellek között a fekete, a piros és a bézs dominál. Kérkedő pávatollas minták simulnak gyengéden a bőrhöz, apró díszgombok bukkannak fel itt-ott, de nincs hiány áttetsző mintákban és az átlátszó tüllforgatagban keresztbefonódó, parányi szeszélyes makramékban sem.

Pazar csipke minták, szatén illesztések és főként az elragadó halszálka motívumok teszik ezeket a darabokat igazi mesterművekké, amelyek újra és újra megjelennek a könnyed makramé mintákban, hogy a mell és csípő vonalán lágyan megpihenve oly finoman díszítsék a kollekció néhány darabját, mint képzeletbeli ékszerek.

Duende kollekció

A spanyol föld szelleme, a fülledt vágyak és az élet szenvedélye, vagyis a ‘duende’ járja át a La Perla 2013-as, őszi-téli kollekciójának darabjait. Ezek a tüzes és szenvedélyes témák köszönnek vissza a csipke, tüll és selyem alkotásokban; a torreádorok ‘traje de luz’ nevezetű kabátjának drámai pompája, a fodrok és rojtok érzékisége, a rózsa, amely a szerelmespárokat és poétákat hivatott szimbolizálni és Goya átütően intenzív színvilága. Nektek melyikmodell a kedvencetek?

A kollekció színárnyalatait a spanyol festőművészek mesterművei ihlették, megtalálható köztük az éjfekete, a rubinvörös, a gránát mélyvörös, a zafírkék, a narancssárga topáz, az ametiszt lila, a smaragdzöld és a gyönyörűséges rózsakvarc.