Mágikus Louis Vuitton-ludak

2013. október 08.
Egészen különleges ludak vándorolnak a Louis Vuitton kirakatába az ünnepi szezonban.

A ludak általában inkább délre utaznak a télen, de idén egy csapat nyári lúd a hideg téli hónapokat a Louis Vuitton kirakataiban fogja tölteni. Nem közönséges lúdfajta ez: azzal az egyedülálló képességgel rendelkezik, hogy arany tojást tojik, és különlegesen értékes, csillogó terhét a Louis Vuitton poggyászok és ready-to-wear kollekciók mellett mutatja be.


Ezek a mitikus madarak több mint 2600 éve híresek, amióta a görög mesemondó, Ezopusz megénekelte varázslatos képességeiket az “Aranytojást tojó lúd” című művében. A ludak a mai napig számtalan mesebeli történet szereplői, a klasszikus brit pantomim, a Mother Goose is róluk regél. Ezek a ludak idén karácsonykor nem egy pantomim szereplői. Helyette a közönség elé szállnak, ünnepi vidámsággal táskákat kínálva, szánt húzva és fényes vörös szalaggal barna Louis Vuitton dobozokat kötözve.

Kézműves madarak

Mindegyik libát kézzel formálták agyagból, kimondottan a kirakatokhoz, külön egyéniséggel felruházva őket. Piros vagy zöld, arany szegélyű háttér előtt jelennek meg a figurák, a társasjátékokat és a kora XX. századi bagatell stílusú flippereket idézve. A Maison Louis Vuitton kirakatai a ‘80-as évek videójátékaival kelnek versenyre.

A ludak mellett a kirakat szereplői a Louis Vuitton Monogram táskák Vernis bőr változatainak Noir és Rose vonalai. A ready-to-wear üzletek kirakataiban a 2013-as őszi/téli kollekció darabjai is megjelennek. A varázslatos ludak 2013. november 4-én debütálnak a Louis Vuitton kirakatokban.