Így indult útjára az Isabel Marant pour H&M kollekció – videó

2013. október 28.
Lelkes közönség gyűlt össze Párizsban, hogy megünnepelje az Isabel Marant pour H&M kollekció bemutatóját. Köztük volt Audrey Tautou, January Jones, Freida Pinto, Astrid Bergès-Frisbey, Olga Kurylenko, Alice Dellal, Mélanie Doutey és Lou Lesage is.

A nyüzsgő városi hangulat remekül tükrözte Marant bohém energiáját. A kollekció filmdíszletek között került bemutatásra, ahol képek, videoklipek és modellek keveredtek a Grandmaster Flash and The Sugarhill Gang élő koncertjének vibráló légkörében.


H&M production

Az esemény, amelyen a magyarországi Marie Claire is képviseltette magát, a párizsi utcai élet egy kis szeletébe repítette a vendégeket, a 90-es évek elejére, amikor Isabel elindította a saját nevét viselő kollekcióját: sörözők, neontáblák, pizzázók, ajándékboltok, fűszerboltok, utcai árusok és a szabadban ráérősen sétálgató emberek adták a hátteret. Az Isabel karrierjének legjelentősebb darabjait tartalmazó kollekció a mozik világát idéző stílusban került bemutatásra képekkel, videoklipekkel, és az utcáról behívott modellekkel, így érzékeltetve Isabel Marant világát. Mivel a tervező stílusának alapvető eleme a város, Párizs magától értetődő választásnak tűnt annak megünneplésére, hogy a kollekció november 14-től kapható lesz mintegy 250 üzletben és online.

„A kollekciót valósághű, és laza módon akartuk bemutatni, nem vörös szőnyeges presztízsesemény keretében: én így látom a munkámat. Mindenki számára tervezek, és folyamatosan inspirál a világ, amit magam körül látok, ezért természetesnek tűnt, hogy egy városi helyszínt válasszunk a bemutató hátterének. Ez pedig csak Párizs lehetett, mert a város a DNS-em része!”– mondta Isabel Marant.

-„Remek dolognak tartom, hogy egy olyan tervező, aki csúcsminőségű ruhákat készít, olyan együttműködést csináljon, ami még több ember számára elérhető. A darabok elképesztőek, és kívánatosak. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg ember fog a sorban állni november 14-én.” – mondta January Jones.

„Ez a második kollaboráció amin részt vettem a H&M-mel. Fontos dolognak tartom, hogy olyan tervezőkkel működjenek együtt, akikre a fiatal lányok vágynak, és olyan lányokhoz is szóljanak, mint én, akik egyszerűen szeretnek a H&M-nél vásárolni. – olyan divatot teremtve, ami nem csak gyönyörű és stílusos, de megfizethető is egyben.”- nyilatkozta Freida Pinto.

„Ez az utcabál volt a legtökéletesebb módja annak, hogy elindítson egy olyan kollekciót, amely a laza párizsi stílus energiáját ontja magából” – mondta Margareta van den Bosch, a H&M kreatív tanácsadója. –„ A bemutató optimista és valóságszerű volt: tükrözte Isabel Marant tehetségét, amellyel a városi kifinomultságot bohém elemekkel ötvözi. Azt hiszem, a nők, férfiak és tinédzserek számára tervezett kollekciók tükrözik Isabel világát, és remélem, vásárlóink is olyan izgatottak a kollekció miatt, mint mi vagyunk.”