Karl Lagerfeld megint beszólt, perelni akarják

2013. október 30.
Karl Lagerfeld Franciaországban pernek nézhet elébe, mivel beszólt a nagyobb méretű modelleknek. „Senki sem akar molett nőket nézni a kifutón” – jelentette ki a tervező.

A 80 éves dizájner – aki Choupette-kollekciójával újabb tízezreket nyert meg rajongónak – szerint Franciaországban általános az elhízás és az ebből fakadó egészségügyi problémák. Egy nőszervezet (a Belle, Ronde, Sexy et Je M’assume) feljelentette Lagerfeldet. A szóvivő, Betty Aubriere szerint a Chanel kreatívigazgatója a teltebb alkatúakkal szembeni diszkriminatív bánásmód bűnébe esett.

A tervező egy francia talkshow-ban hangoztatta nézeteit, amelyek szerint „a kövérek betegségeinek gyógyítására pazarolják az ország adóbevételeit”. „A szociális hálón tátongó lyukat azok ütötték, akik el vannak hízva” – jelentette ki Lagerfeld.

Profiédia – Red Dot

Aubriere az AFP hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy „a celebritásoknak le kellene állniuk ezekkel. Elegünk van ebből. Sok fiatal lány van, aki nem érzi jól magát a bőrében, az ő helyzetükön sokat rontanak az efféle kijelentések” – fogalmazott a szóvivő.

„Ma még csak Lagerfeld állít minket pellengérre, de ki tudja, holnap ki lesz a következő?” A felhívásukat rengetegen írták alá. „Fiatal lányoktól kaptunk leveleket, akiket kicikiztek az iskolájukból. Azt szeretnénk, ha már az oktatásban is felhívnák a figyelmet arra, hogy a teltebb alkat nem feltétlenül a rossz táplálkozás jele, hanem lehet genetikai eredetű, vagy járhat betegséggel.”

Az eset alig egy évvel azután történt, hogy Lagerfel beszólt Adele-nek, amikor azt mondta, hogy „Adele egy kicsit kövér, de csinos pofija van, és isteni a hangja”.