Szélfútta darabok a Barnofftól

2013. november 06.
A Barnoff 2013-2014-es őszi-téli szezonjának alapenergiája a szél. Ezúttal mi nem csupán a „Szél a Fúj - Woman with Invisible Feelings” darabjait mutatjuk meg, hanem néhány szkeccs segítségével bepillantást nyújtunk a tervezés munkafolyamataiba is.

A kollekcióban szélfútta helyről származó öltözékeket láthatunk, amelyekben – ahogyan Tamara Barnoff tervezőnő mondja – az érzéseiket viselő nőalakokat megragadhatatlan szél hozza-viszi, tereli egybe vagy épp fújja el.

A kollekcióban vastag, réteges textúrájú gyapjúk és puha, dús, nagyon rugalmas pamutok (megkötős hosszúkabátok) szerepelnek, laza szövésű moherrel (strukturálatlan kardigánok), helyenként pamutvászonnal társítva.

Másutt pedig tüllel, bársonnyal illetve kötött gyapjúbélésű sertés- és juh nappa bőrdzsekikkel lett árnyalva az alapérzés. Mindez egy alapvetően földtónusú palettáról színezve: a fekete, a közép- és só-bors szürke árnyalataitól kezdve a már ránézésre is meleget adó mustársárgák, terrakották és rozsdákon át egészen a kevés, ám nagyon hangsúlyos jelenlétű királykékig.

A márkáról:

A Barnoff márkát Tamara Barnoff alapította 2004-ben, Magyarországon. Tamara saját, egyedi stílusát és életfilozófiáját örökíti meg alkotásaiban, s ezzel új irányt szab a tervezésben. A márka égisze alatt tervez és készít prêt-à-porter kollekciókat nőknek és férfiaknak (haute couture kreációkat, cipőket, kiegészítőket és szemüvegeket), de emellett filmeknek és színházaknak is dolgozik.