Gyöngyözd fel magad!

2013. november 11.
A monacói Misaki Pearls ékszerház nemrég mutatta be legújabb őszi–téli kollekcióját Magyarországon. A márka PR-igazgatójával, Olivia Pasqualival a gyöngyöktől ragyogó kiállítóteremben beszélgettünk a természet ékszerekbe foglalt csodáiról.

A Misaki a szellemszerű létezések – istenek, démonok – gyűjtőfogalma Japánban. Milyen kapcsolatot képzeljünk el a köztük és a gyöngyök között?

A márka alapítói azért választottak japán nevet, mert a 80-as években – amikor a Misaki Pearls is alakult –, Japán volt a gyöngypiac nemzetközileg elismert vezetője. A Misaki jelentése „szép virág”, és azt a természetes növekedést, „virágzást” szimbolizálja, ahogy a gyöngy növekszik, majd eléri a tökéletes formáját a kagyló belsejében. De jelképezi még a nőiesség kiteljesedését is.

Ki áll a márka mögött? Esetleg egy tervezőcsapat alkotja az ékszereket?

Olyan tehetséges, cégen belüli francia és olasz tervezők álmodják meg az ékszer- és órakollekciókat, akik híresek modern szemléletükről. A Misaki Pearls elnöke, Philipp Wille szintén aktívan együttműködik a márka kreatívcsapatával. Amikor kilenc évvel ezelőtt megvette a céget, egy új irány mellett tette le a voksát, a cég azóta kizárólag a divatra, a dizájnra és a kiváló minőségre fókuszál, száz százalékban tenyésztett gyöngyök felhasználásával.

Hogyan képzeljük el azt a nőt, akinek az ékszerdobozában ott a Misaki Pearls?

Minden nő lehet Misaki-nő: „PEARL YOUR LIFE” ahogy a márka szlogenje is mondja.
Ha mégis szeretnénk meghatározni, akkor képzeljünk el egy friss, magabiztos és stílusos nőt, akinek nem számít a kora vagy az életstílusa. Imád egy kis glamourt csempészni a mindennapokba – akár egy koktélozós, csajos estét tervez, vagy éppen meetingre készül a kollégákkal –, a gyöngyök mindig tökéletes, kiegészítői lesznek.

Mi inspirálta az új kollekciót, a PEARLITY by Misakit?

Két szóval lehet jellemezni: gyöngyök és tisztaság. A kollekció azt a korszakot idézi fel, mikor a gyöngyöket a természet igazi kincseiként ünnepelték. Kecsesen hajló vonalak és a finom design elemek mutatják be csábító, időtlen ragyogásukat. Az ékszerek kézzel válogatott, édesvízi tenyésztett gyöngyök, Tahiti gyöngyök, déltengeri gyöngyök, gyöngyház, valamint a Misaki különleges technológiájával készült Handmade X -Treme Lustre gyöngy felhasználásával készültek.

Melyik Misaki darab testesíti meg a magyar nők stílusát?

Leginkább a VIVA gyűrű. Ez a darab azt az erőt, a modern és friss stílust testesíti meg, amelyet a magyar nők képviselnek. Trendkövetők, divatosak és kreatív a stílusuk. Nem utolsósorban pedig igazi túlélők, akik nem riadnak vissza a legkisebb nehézségektől sem: kitűnően helytállnak a munkában és a magánéletben egyaránt.