Az élet inspirálja Ruszkai Orsit

2013. november 25.
Ruszkai Orsi készített már plexiből és matchboxból is kiegészítőket. Legújabb kollekciójának darabjai kis szobrocskák, melyek büszkén hirdetik készítőjük egyedi stílusát. Büszkék vagyunk rá, hogy első kampányfilmje is itt, a Marie Claire oldalán debütál.

Hogyan döntöttél az ékszer készítés mellett?

Nagypapám, majd az édesapám is – picit nagyobb méretekben-, fémmel foglalkoztak/foglalkoznak, így mondhatom, hogy gyerekkorom óta benne vagyok a „szakmában”. Ma már az ötvös szakma jelenti nekem azt az eszközt, amivel kifejezhetem az érzéseimet és gondolataimat a világnak.

Szeretsz játszani az anyagokkal, vagy vannak kizárólagos kedvenceid, amikről nem mondasz le?

Jelenleg rézzel, bronzzal, alpakkával és féldrágakövekkel dolgozom, de szeretném kipróbálni a nemesfémeket, valamint más alternatív anyagokat is, hogy még több újat mutathassak az embereknek. De terveztem már fából, plexiből és matchboxokból is kiegészítőket.

Az első kollekciómat az életem inspirálta: elfogadni azt a világot, ami körülvesz, az embereket és a milliónyi személyiséget. A város és a természet közötti kapcsolatot próbálom megtalálni, és a mindennapjainkba csempészni. Úgy érzem, hogy a mostani munkám segített elindulni egy izgalmas utazásra, aminek minden percét élvezem.

Kinek terveznél ékszert?

A közeli ismeretségi körömből Bakos Fanni barátnőmnek, aki nagyon sokat segít a márkám felépítésében is. De nagy álmom, hogy Miroslava Dumanak tervezzek ékszert.

Milyen stílustippjeid vannak az ékszerviseléshez?

Szeretek egy dolgot kihangsúlyozni és keverni a stílusokat, anyagokat és formákat.

Ékszereid mennyire tükrözik a személyiségedet? Mennyit adsz bele magadból?

Minden egyes darab abszolút én vagyok, de nem igazán szeretek a középpontban lenni, inkább csak megfigyelek. Az ékszereimre úgy tekintek, mint aprócska szobrokra, amik mindig a viselőjükkel lehetnek.