A stílusikon és a cipőkirálynő találkozása

2013. december 05.
Az egyikőjüket lenyűgöző stílusáért, míg a másikukat gyönyörű lábbelijeiért imádjuk. Dobó Kata színésznő és Vágó Réka cipőtervező közösen tervezett cipőkollekciója, a Dobó Kata by rekavago, igazi egyéniségeknek készült, akik megkapó nőiességükkel azonnal odavonzzák a tekinteteket. Réka személyesen mesélt nekünk a kollekcióról.

Miért Dobó Katát választottad tervező partnernek?

Katában az tetszett meg, hogy rendkívül nőies, erős és elkötelezett személyiség. Mind a színházi, mind a vörös szőnyeges megjelenéseiben egy igazi stílusikon, aki tökéletesen testesíti meg a rekavago nőideálját.

Mesélj a kollekcióról, mi inspirált titeket?

Ez egy báli kollekció, amihez a színésznők és a filmek csillogó világa adott ihletet. A nőies, mégis kényelmes magassarkú szandálok arany, ezüst és bronzos árnyalatokban készültek, de a téli szezon trend színeit sem hagytuk ki. A lábbelik természetesen nem csak báli ruhákkal kombinálhatóak, kitűnően passzolnak kosztümökhöz, elegáns nadrágokhoz vagy ceruzaszoknyákhoz is. A cipőket főleg velúrból – ez az anyag gyönyörű kontrasztban van a metál fényű bőrökkel -, és csipkéből alkottuk meg, melyeket egy clutch kollekcióval is kiegészítettünk. A lábbelik – akárcsak a Chanel No 5 megalkotásánál – külön sorszámot kaptak.

Milyen volt a közös munka, Kata mennyire vett részt a tervezésben?

Nagy szerencsém volt, mert azonnal egy hullámhosszra kerültünk. Rengeteget nevettünk, hamar kiderült, hogy közös az ízlésünk és az elképzelésünk. Volt, hogy kész tervekkel érkeztem a találkozónkra, amit aztán tovább finomítottunk, de vannak olyan darabok is, melyeket az elejétől kezdve együtt találtunk ki. Imádtam vele dolgozni, rengeteget ötleteltünk és az utolsó simításokig együttműködtünk.

Melyik lett a kedvenc darab?

Nehéz választani, Kata lábán mesésen mutat mindegyik. Ha mégis ki kell emelnem egyet, akkor a 011-es darabot választanám, mert egy igazi trükkös tűsarkú: fekete velúr és metál málna keveréke, ami elölről egyszerű cipőnek látszik, de ha oldalra fordulunk benne, akkor fel villan a fémes bőr ragyogása.