Kristályos haute couture

2013. december 18.
Az haute couture bemutatók mindig elkápráztatják a közönséget, és pontosan ez is a dolguk – megmutatni a szabóág, kézművesség legmagasabb fokát, ötvözve az emberi képzelet legújabb vívmányaival.

A Maison Martin Margiela couture showja, ami az ’artisanal’ nevet kapta, szó szerint is elkápráztatta a közönséget, hisz a Swarovski céggel karöltve annak új fejlesztését, a Crystalactite fúziós technikával készült legújabb kristálycsodákat is felhasználták az öltözékeknél.

Ez a fúziós technika azon alapszik, hogy a kristálygyártás folyamatában az anyaghoz gyantát is kevernek, ami később szükségtelenné teszi a ragasztást. Az eredmény egy különleges, igen futurisztikus, avantgárd aszimmetrikus szépségű kristály, ami a cseppkövek természetes formáit követi.

A Margiela bemutatón hihetetlen kreativitással használták ezeket az új kristályokat – multifunkciós ékszerként. Ezekből kiindulva alkották meg a Maison Martin Margiela Crystalactite for Atelier Swarovski kollekciót, ami egy nyakláncból, gyűrűből és karkötőből áll. És ami még jó hír, hogy hamarosan kapható!