Így öltöznek az arab nők

2014. január 10.
Az arab nők öltözködése világszerte egyre nagyobb érdeklődést kapó, és sokat vitatott téma. A muszlim nők leggyakoribb viseleteit - országonkénti lebontásban - most egy táblázatban is összesítették.


A University of Michigan széleskörű kutatást végzett abban a témában, hogy hol, hogyan öltöznek a muszlim lányok, asszonyok. Az eredményből kiderült, hogy a különböző országok arab női egészen eltérő öltözködési normákat tartanak szem előtt.

A vizsgált országok névsorába Tunéziát, Egyiptomot, Irakot, Libanont, Pakisztánt, Szaúd-Arábiát és Törökországot vették bele, ahol többségében muzulmán vallásúak élnek.

A felmérésből kiderült, hogy ezen államok lakói többségében a hagyományos hidzsáb, al-Amira vagy a fejkendők hívei, míg a mindent takaró burka, és a szinte mindent takaró nikab (a szemet hagyja csupán szabadon) a sor végén szerepelt.

Ha érdekel az arab világ legbefolyásosabb asszonyainak élete – akik külföldi útjaikon rendszerint elhagyják a hagyományos viseletüket -, szerezz be egyet a jövő héten megjelenő új lapszámunkból, amelyben bővebben is olvashatsz minderről!