Így öltöznek az arab nők

2014. január 10. |

Az arab nők öltözködése világszerte egyre nagyobb érdeklődést kapó, és sokat vitatott téma. A muszlim nők leggyakoribb viseleteit - országonkénti lebontásban - most egy táblázatban is összesítették.


A University of Michigan széleskörű kutatást végzett abban a témában, hogy hol, hogyan öltöznek a muszlim lányok, asszonyok. Az eredményből kiderült, hogy a különböző országok arab női egészen eltérő öltözködési normákat tartanak szem előtt.

A vizsgált országok névsorába Tunéziát, Egyiptomot, Irakot, Libanont, Pakisztánt, Szaúd-Arábiát és Törökországot vették bele, ahol többségében muzulmán vallásúak élnek.

A felmérésből kiderült, hogy ezen államok lakói többségében a hagyományos hidzsáb, al-Amira vagy a fejkendők hívei, míg a mindent takaró burka, és a szinte mindent takaró nikab (a szemet hagyja csupán szabadon) a sor végén szerepelt.

Ha érdekel az arab világ legbefolyásosabb asszonyainak élete – akik külföldi útjaikon rendszerint elhagyják a hagyományos viseletüket -, szerezz be egyet a jövő héten megjelenő új lapszámunkból, amelyben bővebben is olvashatsz minderről!

Szólj hozzá te is!

Még több Divat

Varázsoljunk karácsonyi hangulatot az outfitünkbe is! divattipp

Varázsoljunk karácsonyi hangulatot az outfitünkbe is!

Yurkov stílustippek: szettek sportcipőhöz sportcipő

Yurkov stílustippek: szettek sportcipőhöz