Marge magyar tervezők modelljeiben áll színpadra az Eurovíziós Dalfesztiválon

2014. január 24.
A Dal 2014 versenyzője, Marge tetőtől-talpig magyar tervezők darabjait viseli az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Marge a Morning
Light című dallal versenyez a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál elődöntősei közt. A dal szövegírója Marge, zenéjét pedig Szakos Krisztián szerezte, aki olyan sikeres előadók producereként ismert, mint Ákos vagy Caramel. A sokoldalú dalszerző-énekesnő azonban nem csupán a zene területén tartja fontosnak, hogy elismert szakemberekkel dolgozzon együtt: Marge neves magyar divattervezők darabjaiban fog színpadra lépni, és produkciója látványvilágát sem bízza a véletlenre.

Káldy Júlia cipő, Lantos Lili ruha, Abodi Dóra nyakéket

Az énekesnő nemrégiben jelentette be, hogy várandós, de nem is tudná tovább titkolni terhességét, hiszen már a hatodik hónapban jár. Ebben az állapotban igazi kihívás megtalálni a megfelelő ruhát, de Marge elmondása szerint neki sikerült: “A kampány alatt és a show-n Lantos Lili ruháit viselem. Lili Berlinben élő dizájner, csodálatos darabokat tervez, és most építi a saját brandjét.

Már csak azért is átérzi a helyzetemet, mert egy két és fél éves kisfiú anyukája, így pontosan tudja, hogy mi az, ami előnyös és egyben izgalmas viselet egy várandós nőnek is.” – mondta az énekesnő. Marge a kiegészítők kiválasztására is nagy hangsúlyt fektetett: Káldy Júlia cipőiben fog színpadra lépni, mely azon túl, hogy remekül illik különleges stílusához, állapota szempontjából is tökéletes választás, Káldy Júlia darabjai ugyanis egyszerre kényelmesek, különlegesek és elegánsak. A tervező elismertségét jelzi, hogy kollekciója feltűnt a 2012-es milánói és londoni divathéten. “Júlia a koppenhágai Danish School of Design-ban tanult, én pedig épp Koppenhágába szeretnék eljutni az ő cipőiben. Remélem, szerencsét hoznak!” – utalt Marge az Eurovíziós Dalfesztivál dániai döntőjére.

Ami az ékszereket illeti, az énekesnő Abodi Dóra nyakéket visel a kampány során. A Dora Abodi márkát nem kell bemutatni senkinek: a dizájner sorra halmozza a nemzetközi sikereket, nemrégiben például Lady Gagán tűnt fel az általa tervezett fülbevaló.

Marge szettjén kívül a Morning Light élő fellépésének látványvilágában is elismert szakemberek működnek közre: A Dal show-ján többek közt a Kitchen Budapest korábbi munkatársa, a kortárs tánc- és színházi látvánnyal foglalkozó dizájner, Korai Zsolt dolgozik az énekesnő számára, aki Marge egy korábbi show-jának látványvilágában is közreműködött már.