Gildakoral Flora: Ilyen volt a párizsi Haute Couture

2014. január 29.
Olasz bloggerünk először jutott ki a Paris Haute Couture-re, és mély nyomokat hagyott benne. Azt mondja, régi nagy álma teljesült ezzel, amit most nektek is elmesél.

Képgalériáért kattints a fotókra!

Sziasztok!

Mint azt múlt héten megírtam nektek, Firenze után Párizs felé vettem az irányt, ahol két napnyi Eurodisneyland után (légyszi ne ítéljetek el érte 😉 egy hasonlóan varázslatos világban találtam magam a divathétnek köszönhetően.

Elie Saab

Az első helyszín a Place du Trocadero volt, méghozzá fantasztikus nézői kilátással a kígyózó sziluettű, hercegnős ruhákra.

Elie Saab show couture darabjai egyértelműen megerősítették az idei nagy tavaszi és nyári trendeket pasztellszínükkel. Szerintem az Elie Saab ruhákban a nők szinte istennőnek tűnnek, járáskor csak úgy lebegnek a lágy szövetek, áttetsző, légies minden modell, és úgy szexi, hogy még csak a közelébe sem jut a közönségességnek.

A ruhák részletei, a lenyűgöző hímzések szintén nagy erőssége volt a Saab-bemutatónak. Azt is imádom egyébként a divatházban, hogy ha egy ruhájuk fekete, akkor is öröknek, szinte éterinek tűnni benne a viselője, egyszerre modernnek és mesebelinek.

És, ha már a feketét kiemeltem, következzen a fehér, vagyis a menyasszonyi ruha, ami szerintem az Elie Saab „nagy pillanata” volt a divathéten.

Zuhair Murad

Az haute couture nem csak ruhából áll, legalábbis ezt vallja Zuhair Murad. Rengeteg lookja állt nadrág és blézer kombinációjából, megjelentek nála a szűk ingek, laza nadrágok, bolerók, felsők, dzsekik, mind-mind az ízléses és magabiztos fellépés textilben kimerülő kellékei. Ami viszont a fehérműket illeti, Zuhair Murad nem bánt szűkmarkúan a cicás mintákkal, tollakkal, csipkével, hímzéssel. Itt is örülhettünk a pasztellnek, de megjelent a fekete, fehér, sőt az elefántcsontszín is, míg az anyagok között organza, santung, tüll, csipke, hímzés és bőr betoldások szerepeltek.

A menyasszonyi ruhát ő sem aprózta el, 25 ezer pipacs, nárcisz, rózsa és bazsarózsa kellett ahhoz, hogy megalkossa a kreációt és a virágos uszályt annak az arának, aki nem éri be kisebb feltűnéssel és luxussal, mint amit egy Zuhair Murad kreáció ígér.

Sylvia Toledano

Egyet tudni kell a párizsi divathétről, mégpedig azt, hogy a város ilyenkor nemcsak divatbemutatók sorát nyújtja, hanem Párizst a divatelőadások, kiállítások és különböző találkozók sokasága miatt is veszik nyakukba a fashion insiderek. Nekem idén több nagy felfedezésem is volt, új tervezők terén.

Aperlai

Az egyik kedvencem Sylvia Toledano dizájner volt, akinek odavagyok a luxustáskáiért. Az eredetileg festőnő alkotó kristályokkal, gyöngyökkel és féldrágakövekkel díszíti táskáit, amik egyszerre szórakoztatóak és merészek.



A másik favoritom az Aperlai, ők a 2014/2015 őszi-téli cipőkollekció egy részét mutatták be. A tervezőnő Alessandra Lanvin, akinek imádom a stílusát. A kiállított darabok között volt stílusos gésapapucs, lapos talpú csizma, a színek között pedig sötétpiros, elektromos kék, fekete, sőt rózsaszín is szerepelt.

Számomra idén ez volt a Paris Haute Couture, és bár hamarosan jön a 2014/2015-ös női kollekciókat prezentáló divathét, az én álmom mindig is a couture marad!