NUBU 2014-es tavaszi-nyári kollekció

2014. február 07.
A NUBU 2014-es tavaszi-nyári kollekciójában, amellyel a Marie Claire Fashion Days-en már találkozhattatok, életre kelnek a dunaújvárosi Szoborpark acélszobrai.

A NUBU tavaszi kollekciójában a korrodálódott vasfelületek és a szobor-printek a márkától már megszokott vonalvezetésű darabokon jelennek meg. Míg a nyári darabokon a Szoborpark kortárs alkotásai fotónyomatok és a kézi festés érzetét keltő szitanyomásokat kézi ecsetvonásokkal készült festés egészíti ki, amelyet bőr és farmer anyagokon alkalmaztak a tervezők.

A tavaszi ruhák különlegessége a sokrétű anyaghasználat: az egyes anyagokra fekete vagy fehér organza réteg került, amely érdekes fényhatást idéz elő, így a színeket tompítva érzékeljük. A már megszokott selyem és neoprén anyagok mellé vinilt, impregnált lent, fémszálas szöveteket, kötött és szövött rafiákat is felhasználtak a dizéjnerek.

A nyári kollekciót a letisztultság és a kontrasztok jellemzik, amelyek elsősorban az anyaghasználatban mutatkoznak meg: a minimalista, eltisztázott bőr roncsolt farmerrel találkozik. Igazi különlegesség, hogy az ide nyári darabok az elsők,  melyek Swarovski elements anyagot  – egy kristályőrleményből készült textíliát- tartalmaznak, melyet a hajtások rögzítésére, ragtapasz-szerűen használtak a tervezők.

A teljes lookbookért nagyobb méretben kattints a képre!


Tavasz:
Fotó: Máté Balázs @ Flashback
Modell: Edit @ Icon Models
Smink: Fazekas Richárd @ L’école
Smink asszisztens: Galambos Eszter
Haj: Uhercsik Brigi @ Hairclub
Szobor fotók: Gáspár Milán
Fotóasszisztens: Biró Dávid

Nyár:
Fotó: Máté Balázs @ Flashback
Modell: Edit @ Icon models
Smink: Vozak Tímea
Haj: Károlyi Márk @ Hairclub
Szobor fotók: Gáspár Milán
Fotó asszisztens: Károlyi György

Kapcsolat: nubu.hu, facebook.com/NUBUbp
NUBU POP-UP STORE: 1124 Budapest, Hegyvidék Központ, Apor Vilmos tér 11–12.
NUBU STORE: 1061 Budapest, Andrássy út 13.
MONO FASHION: 1054 Budapest, Kossuth Lajos utca 20.