New York Fashion Week: Modellek a polcon

2014. február 10.
Még csak pár napja zajlik a New York Fashion Week, de látványosságban már eddig sem volt hiány. Alpesi dalok, Pendulum, magyar arcok, színháztermi felvonulás és modellek egy valóságos polcrendszeren.

Gigantikus képgalériánkért kattints a fotóra!


Fotó: Profimédia Red Dot

A divatsajtó az Alexander Wang kifutón végigmasírozó bámulatos csizmákról beszél, miközben mi még mindig ámulunk a Beckham család cukiságán, ahogy libasorban ott üldögélnek Victoria bemutatóján az első sorban, de persze más bemutatón is volt kiemelnivaló bőven.

A Moncler Grenoble idén is elképesztően látványos show-val jelentkezett– pár éve egy pályaudvart szálltak meg – most pedig egy hatalmas színháztermet, ahol az aláfestő zenét a svájci Pendulum kórus szolgáltatta, acapella alpesi dalokkal. A modellek pedig egy gigantikus polcrendszeren álltak, mintha egy játékbolt Barbie részlegét látnánk.

Kate Spade tervező még mindig képes mosolyt csalni az arcunkra bájos, naivnak tűnő gyermeki részletekkel; míg a Rag&Bone továbbra is komoly télben reménykedik, Mrs. Beckham pedig tartja magát a már jól bevált fekete-fehér párosításhoz, igaz, egyre letisztultabb szabásokkal, némi rafinériával. Örülünk ismét a magyar arcoknak a porondon –Kondás Kata, Gáll Franciska, Pullmann Lívia és Jabloncky Mónika – , reméljük még sokszor hírt adhatunk róluk az elkövetkezendő hetekben.

És mi újság – mindezek mellett – a jövő téli divattal? A komor télies színek mellett sok helyen találkozhatunk a vörössel, illetve rég nem látott, talán a kilencvenes években elhagyott színkombinációkat is újra üdvözölhetünk. Pinkek, kékek, sárgák, mind ellenpontozói a hideg évszaknak.

Anyagokban maradtak a durva gyapjúk és meleg kasmírok, szövetek, de a toll és a szőrme is jellemző, reméljük utóbbi egyre több helyen állatbarát változatban. Már most születtek olyan kultikus cipő- és táskafazonok, amiket nagyon sok streetstyle fotón viszontláthatunk majd, ha jól figyelünk!

Izgalommal vegyes várakozással tekintünk a jövőbe, és árgus szemekkel a kifutók világa felé fordulunk továbbra is. Szerintünk érdemes!