Magyar tervezők a divatvilág élvonalában

2014. február 11.
Idén első alkalommal különös megtiszteltetés érte a hazai divatipar kiemelkedő tehetségű divattervezőit. A 2014. februári londoni divathéten a tervezők őszi-téli kollekciója a London Fashion Week hivatalosan regisztrált nemzetközi márkák számára fent tartott off-schedule rendszer keretében debütál, ahonnan többek között David Koma és William Tempest is elindult a siker útján.

A tervezők két helyszínen is bemutatják legfrissebb kreációjukat. 2014. február 18-án az Essence Fashion Showcase rendezvényen az One Aldwych nevű londoni luxushotelben, ahol a magyar márkák mellett dubai tervezők is szerepelnek kollekciójukkal. Emellett február 11. és 13. között a tervezők meghívást kaptak a Londoni Magyar Kulturális Központba is, ahol szintén hivatalosan regisztrált London Fashion Week eseménnyel, a Hungarian Fashion Exhibition című kiállítással mutatkoznak be a londoni közönségnek.

És hogy pontosan kik is vesznek részt a két eseményen? A Celeni, DAIGE, 1975, D’ora Tokai, ILINX, Rienne Creations, ssamaryll, a The MEED, a ZEMA Ékszer és a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Művészeti Karának hallgatói munkái.

Amit mindenképp érdemes tudnod a tervezőkről!

A monokróm és minimalista vonalak képviselőiként, a természetességet és kényelmet szem előtt tartva alkotja meg kollekcióit az 1975 fiatal tervezőcsapata; Kupi Szimonetta és Györe Nikoletta. A pamut és gyapjú nyújtotta lehetőségeket maximálisan kihasználva a 2014 ősz/tél szezon darabjai a szofisztikált, letisztult egyszerűséget mutatják be.

Cselényi Eszter márkáját, a Celenit a porcelán inspirálta legújabb kollekciójának megalkotásakor. A fehér szín dominanciája, a különleges sziluettek és textúrák kombinációja tesz különlegessé minden egyes darabot.


DAIGE

Egyedi motívumok, váratlan megoldások és sportosan elegáns stílus jellemzi Tóth Melinda márkáját, a DAIGE-t. 2014-es őszi-téli kollekcióját a dadaizmus olyan képviselői ihlették, mint Hans Arp vagy Marcel Duchamp. A merész vonalak, a geometrikus alakzatok határozzák meg a fiatal tervező legújabb munkáit.

A D’Ora Tokai kreációk a napsütötte Monacoba repítenek minket, az időtlen elegancia és a megrendelésre készült luxuscikkek világába. Tokai Dóra legújabb kollekcióját, az Auto-Couture-t a a motorverseny kultura es a hercegi hagyatek inspirálta, a kettot osszevonva kapjuk a  dinamikus formavilagot es exkluziv anyaghasznalatot, mely a tervezőt jellemzi.

Az ILINX brand tervezője, Körtvély Adrienne, a Weareurope Tokióba irányuló programjának négyszeres résztvevője. Kollekciója őrzi a szalonmunka hagyományait minőségben és kidolgozásban egyaránt. Fortepiano válogatásával mutatkozik be Londonban.

Nagy Adrien, aki korábban Marc Jacobsnak dolgozott, majd hazatérve megalapította saját prémium ékszermárkáját, a Rienne Creationst. Legújabb kollekciójára Moholy-Nagy László volt hatással, emellett a futurizmus és a steampunk stílusjegyei is visszaköszönnek a geometrikus formákban és a különleges anyaghasználatban.

Magabiztos, kifinomult, légies – ilyen a ssamaryll nő. Horváth Barbara vonalaiban a klasszikus értékek mellett megjelennek a friss, energikus és sugárzóan vonzó, elegáns, cosmopolita nő stílusjegyei. A tervező tavalyi kollekciója a Bécsi Divathéten mutatkozott be sikerrel. A Brit Vogue is felfigyelt már a hazai tehetségre ikonikus darabját bemutatva hasábjain. A London Fashion Week-en debütáló új kollekcióját a teljesség utáni olthatatlan vágy inspirálta.

Üde színfoltot jelent legújabb kollekciójával a hazai divatvilágban a több, már ismert tervező együttműködéséből létrejött The Meed. A társaság az itthoni piac mellett Ázsiát célozza meg, a sikerhez kiemelkedő tervezőik neve a biztosíték.

A ZEMA a hazai porcelán ékszermárka már ismert Londonban. Különleges, kézi festésű ékszereket mutatnak be. A mindig trendi darabok mellett, a cél a maximális minőség, exkluzív kivitel, garanciális háttér.