Eső, és divatrajongók minden mennyiségben a milánói divathéten

2014. február 20.
Zuhogó esővel nyitott az idei milánói divathét, ami nem könnyítette meg a szerte a világból idesereglő divatrajongók dolgát. Divatbloggerünk, Gildakoral Flora beszámolója következik az első napról, vagyis a Gucci és Alberta Ferretti divatbemutatóiról.

Az első nap – mint mindig – idén is a Guccié volt, amelynek varázslatos hangulatát azonban még az eső sem volt képes elrontani. Frida Giannini, a ház kreatív igazgatója a 2014/2015-ös őszi-téli szezon ruháihoz a hatvanas évekből merített ihletet mind anyagválasztás, mind szabásvonal tekintetében: kabátjai, egyenes vonalú szoknyái és gyönyörű ruhái Twiggy modern változatát idézték. Lágy, pasztelles babakék és cukorka rózsaszínei jól illettek az elegáns teveszín árnyalathoz, így kölcsönözve kifinomult jelleget a kollekciónak.

Ugyanezen színek a kiegészítőkön is felbukkantak csodálatos lapos talpú térdcsizmák és bohókás táskák formájában. A fenti összeállításba jól illett a leopárd minta és a ruhákon megjelenő csillogó betétek.

Frida ezúttal egy olyan ultramodern nőt álmodott meg, aki tudja, hogyan keverje a színeket és használja a múltat ahhoz, hogy igazán modernné váljon általa.

Romantika és földszínek

Eközben Alberta Ferretti, az estélyi ruhák és a sifon nagyasszonya a természet színeit vonultatta fel a kifutón, mindezt gazdag hímzéssel párosítva.

Romantikus hangulatú, mégis a csodás anyagokat kiemelő egyszerű szabásvonalak dominálnak ruháin. Főként lapos sarkú cipőt viselő modelljei a márka modern, szupernőies típusát testesítik meg. Alkalmi ruhái pedig bármelyik vörös szőnyegen bizonyosan az este legszebb darabjai közé fognak tartozni.


Fotók: Profimédia – Red Dot

Gildakoral első, távirati stílusú milánói bejelentkezéséért kattints ide!