Furla táskák a levegőben

2014. március 04.
Közelebbről is megismerkedtünk a Furla 2014-es tavasz/nyári kollekciójával a Fashion Streeten lévő Deák Palotában, melynek belső terében, 24 méter magasból lógtak a kollekció kiválasztott darabjai.

Az 5 kulcsmodell egészen szemmagasságig ért, ahol kortárs művészek alkotásaival képeztek szinergiát. Mivel a Furla is kiemelt jelentőséget fordít a művészek támogatására és a velük való együttműködésre, így az idei évben a bemutató összekapcsolódott kortárs művészek kiállításával. A felkért művészek évek óta a meghatározó alakjai a magyar kortárs művészeti életnek, néhány éves eltéréssel mind a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végeztek.

Felkérésüket a kollekció tanulmányozása előzte meg. A táskák, színvilága és anyaghasználata mellé lettek megkeresve azok a művészek, akik munkáik és az itt bemutatott táskák között egyfajta kapcsolat, párbeszéd van.

A művészek:

Podmaniczky Ágnes, Veres Adrienn, PAF (Pintér András Ferenc), Soós Nóra és Babos Bertalan.   

A Furla idei reklámkampányának külön érdekessége, hogy képeit Perlaki Márton fotózta.

Kampányképek ITT tudod megnézni!

A képeket a fény melegségének játéka erősíti, árnyékba burkolózás, a hátterek tiszta és finom vonalainak kiemelése, természetes árnyalatokkal és pasztell tónusokkal keretezve. A francia modell, Maud Le Fort képviseli a kifinomult, de mégis modern nőt, aki reflektorfénybe helyezi az új kollekció ikonikus modelljeit, mint az átlátszó Candy táska és a bőr tote táska, élénk és lágy színek kombinációjával díszítve.

A levegő, az égbolt árnyalatai, a horizont visszaverődése a tengerben, a szél a parton: a vágy a gondtalan kikapcsolódásra és a kifinomult kreativitás járja át a Furla 2014-es tavasz/nyári kollekcióját, mely formákban, anyagokban és részletekben visszafogott, finoman és szelíden neo- elegáns luxus.

A kollekció színei kihangsúlyozzák a felületeket, váltakozva a hold, a juharfa és a pergament tónusai között. Kiegészülve a kék árnyalataival, mint a harmatcsepp, az óceán és a pasztell nüanszok a hajnali égboltból.

Kifinomult, váratlan anyagok és minták, mint a csikószőr és a krokodilbőr mintázat, extra puha nappa bőr befejezéssel, örökzöldekkel kombinálva, mint a kézzel kikészített borjú és kecskebőr, világos és sötétebb részek kontrasztba állításával, vagy egymásra rétegezésével, fényes és matt hatásokkal.

A stílus eme víziójának videó installációjában való interpretálására ismét Davide Bedoni-t kérték fel, művében a képek sorozata, annyira elvarázsoltak, mint amennyire kézzelfoghatóak, az ég, a föld és a tenger felett lebegve.