Daalarna Show 2014: alkalmi és esküvői ruhák

2014. március 12.
Az esküvői ruhák magyar királynője, Benes Anita, teltházas divatbemutatón vonultatta fel gyönyörű alkalmi és menyasszonyi ruháit.

A Daalarna 2014-es alkalmi és esküvői ruha kollekcióját március 7.-én mutatta be a Millenárison. A bemutató első felében alkalmi és koktélruhákat, a második részben klasszikus és különleges esküvői darabokat mutatott be a tervezőnő. Lágy tapintású tüllök, selyemmuszlinok és finom csipkék találkoznak az erőteljes, karakteres makramé csipkékkel, valamint az eldolgozatlan szélekkel és durva felületekkel. A kollekcióban a sötét-világos kontrasztok és fényes-matt felületek váltják egymást. A csipkével fedett bőr, néhol sejtelmes, néhol igézően sokat mutató; a visszafogott vonalvezetésű, hosszú ujjú ruhák zártságát pedig ellensúlyozzák a transzparens felületek.

A Daalarna bemutatóért kattints a képre!

„Minden évben fantasztikus anyagok kerülnek a kezeim közé, melyek folyamatosan inspirálnak. Idén nagy hatással volt rám a kifutókat jelenleg uraló finom erotika, mely menyasszonyi ruhákban való megvalósítása igazi kihívás és izgalmas feladat. Az igazi kérdés számomra a kollekció tervezésekor, hogy meddig lehet tágítani az esküvői ruhák határát, hol válik ketté trend és hagyomány? Mindig is szerettem feszegetni a határokat, így idén szabad utat engedtünk egy merészebb vonalnak, mely mind a formákban, mind pedig az anyagpárosításokban megmutatkozik.
Mindezek mellett az új kollekció megalkotásához hozzájárult a jelenleg oly divatos Gatsby-stílus is, a csillogó és fényűző ’20-as évek világa. A legújabb Daalarna modellek egy új irányvonalat jelölnek ki, melyben találkozik a márkára jellemző romantikus lágyság, valamint egy újfajta, érzéki és buja nőiesség.”-mondta el a kollekcióról a tervezőnő, Benes Anita.

Fotó: Holecz Endre és Kondella Misi