Christine Phung: feminin vonalak és törékenység

2014. április 01.
Christine Phung jellegzetesen finom, nőies, törékeny, ugyanakkor merész architektúrát alkalmazó kollekcióival szerzett nevet magának a nemzetközi divatvilágban. A francia tervezőnő ruháival most hétvégén a Millenárison is megismerkedhettek az ELLE Fashion Show keretein belül!

Christine Phung darabjai erőfeszítés nélkül lépik át a strukturált és elmosódó vonalak közötti vékony határvonalat. Francia és kambodzsai gyökereinek köszönhetően Christine Phung otthonosan mozog a nyomott mintás anyagok színes világában. Lenyűgöző szenvedéllyel juttatja érvényre a textilek esését, érintésük gazdagságát. Multikulturális hátterének érvényre juttatása olyan összetéveszthetetlen kollekciót eredményez, amelyre egyszerre jellemző a diszkréten csábító és a szembetűnően modern hangulat. A designer olyan híres márkáknak dolgozott, mint a Vanessa Bruno, a Chloe, a Lacoste és Christophe Lemaire, mielőtt elindította volna saját márkáját.

A Christine Phung márka imidzsét a paradoxonok adják. Ultra feminin vonalai a férfiak ruhatárából kölcsönözött elemekkel kombinálódnak, míg a merész színekben tartott daraboknak grafikus, kortárs feelinget adnak az olyan, nagy mesterségbeli tudásra valló technikák alkalmazása, mint a rakások vagy a patchwork. Egyaránt büszke kettős etnikai hátterére és átfogó szakmai képzettségére, amelyek lehetővé teszik, hogy az ősi tradíciókat a legújabb technológiával egészítse ki. Kollekcióiban a szakmai hozzáértés kiváló minőségű, drága textilekkel párosul, miközben ruhái mégis elérhetők maradnak.

2014 TAVASZI/NYÁRI KOLLEKCIÓ

A víz csendes, sima, hideg és makulátlan. Megnyugtató, tömör és hibátlan. Úgy érezzük, áthatolhatatlan, tönkretehetetlen, éteri, és kibillenthetetlen örök harmóniájából. Ha azonban megérintjük, véletlenül, gyengéden, minden bizonyosság eltűnik, az egyensúly összeomlik, és a tökéletességet elsodorják a hullámok. A felszín alatt ismeretlen mélység és csend rejtőzik.

A Millenárison 2014. április 4-5-én rendezik meg az ELLE Fashion Show-t, ahol a magyar tervezők mellett három párizsi dizájner, Valentine Gauthier, Octavio Pizarro és Christine Phung divatbemutatóját is megnézhetitek.