Valentine Gauthier: kifinomultság és látszólagos nemtörődömség

2014. április 03.
A Valentine Gauthier márka fő jellemvonásai a kifinomultság, a látszólagos nemtörődömség és az alternative gondolkodás által befolyásolt modernség. Összetéveszthetetlen arculatukat a stúdióban megalkotott kontrasztok, színek, textúrák és nyomott minták határozzák meg, jellegzetesen városi megjelenést eredményezve.

A kollekció valamennyi darabja olyan anyagokból készül, amelyeket természetes értékeikért válaszottak ki, és amelyek abból az országból származnak, ahol készítették őket. A dél-amerikai bébi-alpakka és pima pamut (azaz értékes, perui pamut, amelyet gyakran kézzel gyűjtenek be) selyemmel, biotermesztésből kikerült pamuttal, nyers denimmel, lenvászonnal vagy bőrrel, francia nyírott gyapjúval társul.

A digitalis nyomott minták és a legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelő szabászati megoldások alkotják a kollekció lényegét. Kulcsfontosságú elemei a tengerész-, a városi és a kortárs stílus. Az elemek mix-and-match típusú keverése jelenti a Valentine Gauthier egyik fő vonzerejét.

2014 téli kollekció

Valentine Gauthier legújabb kollekciójára a leginkább a következő jelzők illenek: sikkes, laza, kifinomult és városi. A kollekciót finom színek, feltűnő mintás selymek, bársonyok és pamut twill anyagok alkotják. Az egyéni darabok szépségét platina bőr anyagok és flitteres hímzések teszik még szofisztikáltabbá. Olyan művészek alkotásai társíthatók hozzá, mint Klein, Mondrian, Soulage, Bleuet, Noailles, Opium, Cocteau, akik egytől egyig mind a modernitás megtestesítői. A modernizált olasz stílus előtt tisztelgő kollekció azt a hangulatot adja vissza, amit Alain Delon híres filmje, a Ragyogó napfény, ahol a sztár olasz pamutból készült csíkos és tyúklábmintás darabokat hordott.

A Millenárison 2014. április 4-5-én rendezik meg az ELLE Fashion Show-t, ahol három párizsi dizájner, Valentine Gauthier, Octavio Pizarro és Christine Phung divatbemutatóját is megnézhetitek.