Testre szabott fürdőruhák – interjú Tisza Vikivel

2014. május 26. |

Tisza Viki új utat mutat nekünk a fürdőruháival. Stílus, érzékiség és visszafogott bujaság jellemzi kollekciójának darabjait, melyek viselőinél nem a tökéletes alak, sokkal inkább az egyéniség a követelmény.

Miért pont fürdőruhák tervezésébe vágtál bele?

Személyes oldalról indult, a saját igényeimre kerestem a választ. Alapvetően jó alakú nőnek tartom magam és mégis nehezen találtam olyan darabot, melyet magabiztosan viselnék. Főleg a személyiségemhez nem illeszkedett a kínálat, sokszor szívesen fürdenék egyrészes fürdőruhában, de az én méretemben (36-os konfekció méret) inkább a bikinik vannak nagy választékban, szinte azt sugallva, hogy ha jó az alakod, akkor mutass meg mindent. Emellett jellemzően olyan mintákkal és színekkel is találkoztam, amik hófehér bőrömhöz sem igazán passzoltak.  A fürdőruháim pont attól egyediek, hogy minden apró kis részletet beletervezek, amik számomra fontosak és tükrözik az ízlés világomat.

A kollekcióid visszafogottak, mégis érzékivé és szexivé teszik viselőjét. Idén nyáron mivel készülsz?

A Phaidra nyári darabjaiban a fehér, az ezüst, és a kék különböző árnyalatai dominálnak. Az anyagokat tekintve pedig különleges felületkezelt, laminált, hologramos és lakozott anyagokat, használtam, fehér cipzárakkal, patentokkal és PVC fóliával kombinálva. Leginkább a sportosan elegáns, futurisztikus hatást keltő egyrészes fazonok a meghatározóak idén. A kollekció a WATERPROOF nevet kapta, mely elsősorban a részben vízálló anyagokban ölt testet. A fürdőruháimnak ugyanakkor mindig szellemi mondanivalójuk is van, mivel tervezéskor az engem foglalkoztató kérdéseket igyekszem vizuálisan belefogalmazni a darabokba.  A WATERPROOF azt az ellentmondást boncolgatja, ahogy hajlamosak vagyunk magunkat elszigetelni, vízállóvá tenni az élet különböző kihívásaival – szimbolikusan a vízzel – szemben, miközben a legnagyobb vágyunk testközelbe kerülni velük, azaz szeretnénk fürdeni, úszni.

A kollekcióért kattints a képre!

Milyen stílustippeket adnál a tökéletes fürdőruha választáshoz?

A legfontosabbnak a személyiséget tartom, szerintem ez előrébb való a kifogástalan bikini alaknál. Ha valaki ezt eltalálja, tökéletes lesz a megjelenése. Ennek alapján az első tippem egy gyors önismereti tréning: fogalmazzuk meg, hogy valójában milyenek is vagyunk, és e szerint válasszunk nyitottabb vagy zártabb fazonokat és színeket, figyelmen kívül hagyva a kínálatot. A tökéletes fürdőruha megtalálása türelem és idő kérdése. A színeknél – ugyanúgy, mint felsőruházatnál – figyeljünk a saját adottságainkra is, de ebben az esetben azért a bőrszín hangsúlyosabb, hiszen sokkal nagyobb felületen látszik, mint maga a fürdőruha. Ne féljünk a halványabb színektől sem, többünknek áll jól, mint gondolnák.  Véleményem szerint a kevesebb több, bár napozás szempontjából előnyös lehet falatnyi bugyikban mutogatni magunkat. Úgy gondolom, hogyha már van rajtunk valami, akkor már így is úgy is lőttek a napozásnak, mindig lesz olyan ruhánk, ami alatt látszik a nyakpánt alatti fehér csík, vagy a háton a kapocs nyoma… és ha ez így van, akkor akár fel is öltözhetünk.

Tervezed, hogy más területen is kipróbálod magad a későbbiekben?

Igazából a mostani kollekciónak is van egy még hivatalosan nem megjelent EXTENDED változata, amelyben egy nyári jumpsuit és egy alkalmibb ruha is megtalálható. A jövőben tervezem, hogy több felső ruházati darab is fog szerepelni a kollekciókban. Egyelőre évente egy tavasz/nyári kollekció jelenik meg, de a jövőben elképzelhetőnek tartom, hogy őszi/téli kollekciókat is megjelentetek, amelyben felsőruházati, esetleg hálóruházati darabok lesznek. Most kaptam egy megkeresést egy nemzetközi on-line designer store-tól, ahova pár darabos fürdőruha kapszulakollekciót fogok tervezni, illetve más magyar tervezők is kerestek már meg, hogy szívesen dolgoznának velem együtt. Nagyon izgalmas és új kollaborációk lesznek, amiket már alig várok.

Szólj hozzá te is!

Még több Divat