Megértettem, miben érzem jól magam – Dobó Kata első ruhakollekciója

2014. május 30.
"Csak semmi hivalkodás, túlzás, test- és lélekidegen dolog. A ruha a keret, a személyiség a kép. Így születik meg a harmónia" - Dobó Kata, színésznő és az egyik leghíresebb magyar stílusikon Cakó Kinga divattervezővel közösen álmodta meg első ruhakollekcióját. Mi pedig kifaggattuk a tervezőt közös munkájukról.

Hogyan találtatok egymásra Katával?

A Tv2 StílusVadász című műsorában találkoztunk először Katával, ahol a forgatásokon én öltöztettem, és az én ruháimat is viselte. Az első perctől egy hullámhosszon voltunk, és rengeteget nevettünk. Katának nagyon tetszett a ruháim letisztult stílusa, és ahogy egyre jobban megismertük egymást, egyszer csak körvonalazódni kezdett az a világ, amit a ruhákkal szeretne képviselni. A Vágó Rékával közös cipőkollekció után nagyon örültem, hogy rám gondolt egy ruhakollekció megvalósításában.

Mennyire volt kihívás egy divatikonnak tervezni?

Régóta figyelemmel kísértem őt, mint színésznőt, modellt. Mindig csodáltam a nőiességét, a szexi, végzet asszonya stílust. Nagyon jó volt őt jobban megismerni, hiszen így találkozhattam egy másik oldalával is: a sziporkázó, vicces és érzékeny nővel. Inspiráló volt a közös munka, mert határozott elképzelése van arról, mit szeretne és ez megkönnyítette a tervezési folyamatot. Jó érzés olyan emberrel ötletelni, aki számos stílust kipróbált, mint színésznő, tudja, mi áll jól neki és mit szeretne képviselni a ruhái hangulatával.

A kollekció darabjaiért és a tegnapi bemutatóért kattints a képre!

Milyen volt a közös munka? Rögtön egymásra hangolódtatok?

Nagyon gördülékenyen ment a közös munka, mert Kata a kezdetektől részt vett minden lépésben – az anyagválasztástól a tervezésig, és az utolsó részlet kidolgozásáig. Rögtön megtaláltuk a közös hangot, mert nagyon hasonló dolgokat szeretünk. Sok vicces szituáció adódott abból, hogy egyszerre nyúltunk egy-egy anyagért, vagy fejeztük be egymás mondatát, gondolatát egy-egy ötletelés közben.

Mi szerinted a kollekció „ikonikus” darabja?

Számomra a nagy kedvenc a lezser fazonú, bő, nagy zsebes kánikula ruha, amely minden alkalomra ideális, és nem kell feszengeni benne. Laza, lágy esésű fazonja miatt tökéletes viselet a mindennapi rohanáshoz, de este is rajtunk maradhat, például egy barátokkal közös borozgatáshoz.

Kinek ajánljátok a kollekciót?

A kollekció több részből áll, így a tinilányoktól egészen a negyvenes-ötvenes korosztályig mindenki megtalálja benne az ízléséhez passzoló darabokat. Ezen belül a vagány, lezser és fiatalos vonal jól kombinálható a letisztult, lágy és nőiesebb ruhákkal. Alkalomtól függően.