10 meglepő tény a bikiniről

2014. június 25.
A nyár alapdarabja, a bikini nem csupán egyszerűen női két részes fürdőruha. Segített már színésznőket is a pályájuk beindításában, lehet drágább, mint egy családi ház, vagy harcolhat a mellrák megelőzéséért is. Íme 10 meglepő tény a bikiniről!

1. A világ jelenleg legdrágább bikinije 30 millió dollárba (közel 7 milliárd forint) kerül. Ennek ellenére alig takar valamit, mert vékony platinaláncokra felfűzött, hibátlan gyémántok alkotják. Az inkább ékszernek tekinthető darabot Susan Rosen tervezte a Steinmetz Diamonds számára.

2. Az első bikinit egy párizsi showtáncosnő mutatta be a nagyközönségnek 1946-ben, mert neki nem okozott problémát, hogy „majdnem meztelenül” mutatkozzon a város legnépszerűbb fürdőjében.

3. Az egyik legérdekesebb bikini-trend a különböző színű és mintájú alsó- és felsőrészek kombinálása. Aki kipróbálná a trendet, a Budapest melletti divat outlet központban, a Premier Outletben idén ilyen, szabadon variálható darabok közül válogathat a Calzedonia / Intimissimi üzletben.

4. A leghíresebb magyar topmodell, Palvin Barbara 2014 nyarán a Twin-Set olasz divatmárka fürdőruha kínálatát mutatja be. 

5. Az első Bond-lány, Ursula Andress egy fehér színű bikiniben debütált a vásznon az 1962-es Dr. No című filmben. Az általa alakított karakter, Honey Rider kezében egy kecses kagylóval, a bikini alsójára csatolt vadászkéssel emelkedik ki a tengerből.

6. Idén januárban új divatőrület indult el a közösségi médiában, az úgynevezett „bikini bridge”. Lányok ezrei osztottak meg olyan fotókat a testükről, amelyen a csípőcsontjuk megemeli a bikini alsójuk anyagát úgy, hogy a bikini és az alhas között egy sejtelmes rés keletkezik. Az egészségügyi szakemberek károsnak tartják a trendet, amelynek inkább az erős csípőcsontokhoz és nem a szép női testhez van köze.

7. A bikinik manapság már UV-szűrős anyagból is készülhetnek. Az ilyen fürdőruhák 50 faktoros védelmet nyújtanak és kiszűrik a sugárzás 98%-át.

8. A másik nagy bikini-trend az, amikor a törölköző, a papucs, a strandruha, sőt a strandtáska is összhangban van a fürdőruhával. Az Undercolors of Benetton üzlet a Premier Outletben ilyen komplett szettekkel várja a vásárlókat, ráadásul a belvárosi áraknál jóval olcsóbban.

9. Leia hercegnő fém bikinijének, amelyet a Csillagok háborúja IV: A jedi visszatér-ben visel, külön rajongói weboldala van, a www.leiasmetalbikini.com.

10. A világ számos országában tartanak bikinis felvonulásokat annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a mellrák megelőzősének fontosságára. A leghíresebb ilyen eseményt Johannesburgban tartották, 2009-ben.