Azt nem lehet tanulni, hogy egyedit alkossunk – bemutatkozik a BodiES

2014. szeptember 26.
Bódi Eszter vagány és merész tervező, aki nem félt az álmaitól. Egyedi sáljaival jött, látott és győzött. Napsugar von Bittera után ő lett a következő magyar tervező, akinek kollekciója felkerült az il Bacio di Stíle polcaira.

Honnan jött az ötlet, hogy a sálakkal dolgozz?

A BodiEs tulajdonképpen abból tevődött össze, hogy egyrészt imádom a sálakat, másrészt a többfunkciós dolgokat, melyek kreativitásunk segítségével sok mindenre használhatóak. Ennek kombinációja a BodiEs multifunkciós sál is, amelyet intelligens kendőnek is elneveztünk.

Milyen anyagokat használsz és miért pont ezt választottad?

Az anyag kiválasztásában fontos szerepet játszik a több funkció kihasználása. Ha például esőben kapucniként viseljük, praktikus szempont a vízállóság, így egy olyan speciális impregnált anyagot választottam, melyet kellemes sálként, szoknyaként vagy boleróként is viselni.

Nem jártál divatiskolába, magadtól alkottad meg ezt a különleges multifunkciós sálat. Hogy dolgoztad ki a koncepciót?

Valóban nem végeztem divatiskolát, de a szabás-varrást, tervezést és rajzolást kiskoromtól imádom. Szerintem ahhoz, hogy az élet bármely területén újat vagy egyedit alkossunk, nem lehet tanulni és nem lehet tanítani. Ez az egyediségre, „különleges” képességre való hajlam vagy bennünk van, vagy nincs. A BodiEs mint brand, és mint egyedi design sál, fél év alatt érte el mai formáját. Az alapötletet 2011 nyarán dolgoztam ki és csak év végére tudott zsűrizett, egyedi design termék lenni.

Fotó: MIKI BEMER photography

Mennyire hittél a sikerben?

Hit nélkül nem megy, hinni kell mindig az álmaidban akkor is, amikor úgy érzed, hogy minden rossz, és mindenki ellened van. Én is átéltem ezt sokszor, de újra és újra lendületet vettem és elértem a céljaimat. A BodiEs a gyermekem és a gyermekéért az ember foggal, körömmel küzd!

Napsugar von Bittera után, te lettél a második magyar tervező, akinek termékeit az Il Bacio di Stíle luxus áruházban lehet kapni. Hogy találtatok egymásra az áruházzal?

Napsit imádom, így megtisztelő számomra, hogy együtt képviselhetjük a magyar design brandeket egy ilyen csoda luxusáruházban, ahol tényleg csak a legjobbak kaphatnak helyet. Valahogy a sors úgy rendezte a dolgokat, hogy egymásra találjon a BodiEs szíve és a Stílus Csókja, ami szavak nélküli, óriási örömérzés.

Fotó:MIKI BEMER photography

Mit gondolsz, inkább a magyar vagy a külföldi vásárlók nyitottabbak a termékeidre?

Hiszem, hogy a kreációim országhatárokon átnyúlva, abszolút nemzetköziséget mutatva jutnak el mindenkihez világon. Szeretném, ha mindenki felismerné a stílus és a kreativitás találkozását a BodiEs brandben.

A későbbiekben kipróbálod magad egy ruhakollekcióban is, vagy megmaradsz a sálaknál?

Naná, hogy tervezek! Nem ragaszkodom sem az anyaghoz, sem a sálakhoz, ez egy ötlet volt, ami mindezeket igényelte. Más ötlet más anyagot, formát hoz. Még idén is tartogatok meglepetéseket számotokra.