Sztárokkal startolt a Marie Claire Fashion Days

2014. november 08.
Ismét sztárok nyitották az idei Marie Claire Fashion Dayst, Epres Panni, Balla Eszter, Wolf Kati, Rezes Judit, Görög Zita, Farkas Franciska, Jaskó Bálint és Péterfy Bori a legtehetségesebb magyar divattervezők jövő évi tavaszi-nyári kollekcióiban tündököltek a kifutón.

„Ahogy tavaly, úgy idén is a jövő évi tavaszi-nyári összeállításoké a főszerep a Marie Claire Fashion Daysen. Ebből már ma este megtekinthettünk egy kis ízelítőt a legismertebb magyar divattervezők által, akik a következő két napban is fel fognak tűnni. Nagyon boldog vagyok, mert sztárvendégeink, akiknek többnyire teljesen új ez a világ, tényleg mindent beleadtak, és csodásan festettek a kifutón. Bevallották előtte, hogy azért remegett a lábuk, hisz annak ellenére hogy komoly színpadi rutinjuk van, ez azért teljesen más terep. Minden bizonnyal örök élmény marad nekik az a pár másodperc, amit a kifutón tölthettek, persze nem csak nekik, a közönségnek és nekünk is, akik megtöltötték ma este a VAM Design Centert” – meséli boldogan László Krisztina, a Marie Claire magazin főszerkesztője.

Az eseményen egyébként nem csak a kifutón, de a vendégek között is találkozhattunk hírességekkel. Sokan visszatértek olyanok is, akik szerepeltek már a magazinban, itt volt például Eszenyi Enikő, de Kovács Ágit, Danics Dórát, Kocsis Tibort, Somát vagy Liptai Claudiát is felfedezhettük a nézők soraiban.

A nagy hagyományoknak örvendő divathétvége első estéjén a tavalyi évhez hasonlóan sztárok nyitották a magyar divattervezők kollekcióit, akiket tapssal jutalmazott a népes közönség.

Epres Panni, akihez modellként nagyon közel áll ez a varázslatos világ, Anda Emília csodás kreálmányában nyitotta a show-t.

„Fantasztikusan éreztem magam, akár tíz ruhában is szívesen kimentem volna a kifutóra. Nagyon sok az ismerős arc, jó a társaság, már a próbák alatt is láthattuk, mennyire szép a kifutó és milyen isteniek a ruhák, profi a smink és a haj, úgyhogy az önbizalmunkat jól feltornázták. Már a színfalak mögött óriási volt az izgalom a nagy pillanat előtt. Imádtam a ruhám, Anda Emíliát nagyon régóta ismerem, szerintem ő az a divattervező, aki jó húsz évvel meghaladta a korát” – nevet Panni, aki lélekben már a jövő évi eseményre készül.

Balla Eszter színésznő szolidan és rendkívül nőiesen jelent meg a kifutón. Tomcsányi Dóri futurisztikus, érdekes anyagú tavaszi ruhája hibátlanul rímelt Eszter egyéniségére, aki láthatóan jól is érezte magát a csodás, egyszerű darabban.

„Én már ugyan többször végigmentem a Marie Claire Fashion Days kifutóján, de minden évben kiderül, hogy hiába a színpadi jelenlét, ez egy teljesen más közeg. Most is úgy jöttem le, hogy sikerült, nem estem el, túléltem, miközben nagyon is élveztem, hogy ott lehetek, hisz ez egészen különleges szerep, és a társaság is sokat dob rajta. A ruhámat Tomcsányi Dóri tervezte. Ez egy 2015-ös tavaszi darab, kicsit türkizes-szürkés, keményebb, merev anyagból készült, futurisztikus hatású. Nagyon tetszik, mert egy ujjatlan, térd fölé érő egyberuha, ami nagyon nőies, csinos, friss, nem mellesleg kényelmes is”– mosolyog Eszter, akinek ezzel a ruhával tökéletesen eltalálták a stílusát.

Az Elysian nő kecsességét, szelídségét, szabadságát hozta magával a kifutóra Wolf Kati, aki Bódis Boglárka mesés darabjában ejtette ámulatba a közönséget. A népszerű énekesnőn izgalomnak nyoma sem látszott, mosolygósan, irigylésre méltó méltósággal vonult végig a kifutón. Látszott rajta, hogy jól érzi magát ebben a szerepben is.

Rezes Judit színésznő Konsánszky Dóra izgalmas, kontrasztokra épülő fekete ruháját viselte, ami egyszerre volt bámulatosan nőies és – miniruha jellege miatt – rendkívül szexi is. A Konsanszky kollekciók erre a kettőségre építenek minden téren, amit a színésznő után kifutóra lépő modellek is bizonyítottak.

„Nem gondoltam volna, hogy ennyire fogok izgulni a kifutóra lépés előtt, egyébként nagyon jól éreztem magam, érdekesnek tartom ezt a világot, amibe most belecsöppentem. A ruhám rendkívül különleges volt, ugyanis két részből épült fel. Egy alap miniruhából, vállpánt nélkül és ezt az egészet elölről lefedi egy hosszabb rész, ami estélyi jellegűvé varázsolja” – mutatta be ruháját Judit.

A kifutót ezt követően Görög Zita és Sármán Nóra kollekciója uralta. Zita már gyakorlott modell a Marie Claire Fashion Daysen, most is profikat megszégyenítő magabiztossággal sétált végig a színpadon a sejtelmes, érzéki, ugyanakkor finoman nőies ruhájában, amelyet a vendégek is hangos tapssal díjaztak.

A gyönyörű fiatal színésznő, Farkas Franciska a vörös szőnyeget most kifutóra cserélte, és elképesztő lendülettel és lazasággal vonult a NUDE by NUBU kényelmes, mégis extravagáns kreációjában, ami nagyon passzol az egyéniségéhez. A márka férfi vonalát ezúttal Jaskó Bálint színész mutatta be – szemmel láthatólag óriási sikere volt.

„Nagyon furcsa volt modellként szerepelni, ez egy teljesen más világ, mint amihez énekesnőként hozzá vagyok szokva. Egy pillanat az egész, nem lehet semmit csinálni, bár azért én feltaláltam magam a kifutón. – kezdi mosolyogva Péterfy Bori, aki két-három órás színpadi jelenléthez szokott, azonban most pár másodperce volt csak bizonyítani. – Nagyon izgalmas volt, érdekes ez a világ, és örülök, hogy meghívtak. A ruhámat közösen választottuk ki, a nadrág egyszerűen rám cuppant, kényelmes, és vagány, ami fontos szempont volt. A póló az én ötletemre egy kicsit hasvillantós lett, mert túl feketének éreztem az összeállítást, így csempésztünk bele egy kis bőrszínt. A rózsaszín dzseki ugyan nem annyira az én színem, de a show miatt bevállaltam, és nagyon illett a kollekcióhoz” – meséli Bori, aki a THE FOUR modelljeként zárta a pompás, nagyszerű divateseményt.

A látványos bemutatót ezúttal is fotózkodás, koccintás, ínyenc sós és édes falatok kóstolása és derűs beszélgetések követték. Az eseménynek azonban még közel sincs vége. Szombaton és vasárnap változatos programok, és a legnépszerűbb 30 magyar divattervező várják a divat szerelmeseit, valamint a legjobb párizsi divatiskolák növendékei is feltűnnek. Vasárnap, igazi csemegeként, a Romani Design bemutatóját is megtekinthetik az érdeklődők. Mindenképp érdemes tehát ellátogatni a Marie Claire Fashion Daysre, a VAM Design Centerbe.

Epres Panni ANDA ruhában

 

Balla Eszter Dori Tomcsanyi ruhában

 

Wolf Kati Elysian ruhában

 

Jaskó Bálint NUDE by NUBU ruhában

 

Farkas Franciska NUDE by NUBU ruhában

 

Görög Zita Nora Sarman ruhában

 

Rezes Judit Konsanszky ruhában

 

Péterfy Bori The Four ruhában

 

Még több kifutós fotóért kattints ide!

Fotók: Nagy Attila