Bemutatjuk a KREA Fracture kollekcióját!

2014. november 12.
A KREA Kortárs Művészeti Iskola 12 végzős divattervező hallgatója által megálmodott ’Fracture’ kollekció bemutatója a Marie Claire Fashion Days egyik fénypontja volt.

A KREA legújabb kollekciója a Fracture nevet viseli – a szó törést, töredezettséget jelent, ami a ruhák szabásvonalaira, hegyes sziluettjeire utal.

A Maison Martin Margiela divattervező szellemiségében megalkotott öltözékek egy különösen izgalmas csapatmunka keretén belül születtek meg:

„A kollekciónk négy részre volt felbontva, amik a következők voltak: estélyi ruhák, szabott ruhák, casual, azaz mindennapi darabok és kabátok. A témánként felosztott kollekciót négy külön dizájncsapat készítette, s addig dolgoztunk rajta, míg az öltözékek globális összhangba kerültek – meséli Tapolcai Zsuzsanna, a Fracture kollekció egyik fő tervezője, aki szerint rendkívül tanulságos volt a közös munka. – Természetesen minden dizájner személyisége meglátszik az általa készített darabon – mi már ránézésre felismerjük melyik ruhát, ki tervezte.”

A teljes galériáért kattints a fotókra!


A 18 darab öltözéket és a 4 darab táskát felvonultató kollekció Anda Emília divattervező segítségével készült, aki konzulens tanárként segítette a diákok munkáját.

Az öltözékek uralkodó színei a bézs, a szürke, a fehér és a fekete – valamint a szettekbe játékosságot csempésző sárga.„Közös megegyezéssel választottuk ki a színeket, amelyeket Maison Martin Margiela munkássághoz is igyekeztünk igazítani. A sárga személyes kedvencem, különlegessé teszi az egész kollekciót” – mondta Kiss Zsófia, aki három ruhát is tervezett a KREA Fracture bemutatójára.

Fotó: Nagy Attila