2014 legjobb karácsonyi reklámjai

2014. december 11.
Összegyűjtöttük nektek a legmeghatóbb, legkedvesebb ünnepi kisfilmeket, melyek garantáltan karácsonyi hangulatba hoznak titeket!

Sainsbury’s – Adni öröm, karácsonykor is

Az év legmeghatóbb reklámja valószínűleg a Sainsbury’s kisfilmje lett. A brit királyi hadsereg támogatásával készült videó karácsony első éjjelét, azaz a Szentestét eleveníti meg – az első világháborúban, 1914-ben.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a brit reklámfelügyelethez rengeteg panasz és perrel fenyegetés érkezett azóta, miszerint a reklám megszépíti a háborút, és idealizált képet fest róla. A népszerűsége ennek ellenére töretlen.

John Lewis – Monty, a pingvin

A reklám egy kisfiúról és pingvinjéről szól – láthatjuk őket játék közben, de együtt is utaznak, sőt még az ágyukat is megosztják egymással. A pingvin azonban egyre magányosabb lesz, hiszen egy dolog hiányzik az életőből: a szerelem. A kisfiú a film végén megajándékozza őt valamivel, ám az igazi meglepetés a videó utolsó másodperceiben derül ki. A reklám alatt John Lennon egyik klasszikusának, a Real Love című dalának feldolgozása hallható.

Mulberry – Megnyerni a karácsonyt

Titkon mindannyian arra vágyunk, hogy a mi karácsonyi meglepetésünk legyen a legszebb és a legkedvesebb az ajándékozottnak: a Mulberry ezt a „túllicitálási kényszert” jeleníti meg, mindezt végtelenül kedvesen. A tökéletes ajándék végül mi más is lehetne, mint egy gyönyörű Mulberry táska – legalábbis a film készítői szerint.

 

Burberry – Szeretettel, Londonból

A Burberry idei reklámjának nincsen különösebben összetett története, ám maga a kisfilm szemet gyönyörködtető. A milliónyi Burberry-ballonkabát, az ikonikus kockás táskák és esernyők mellett egy 4 perces tánckoreográfia teszi tökéletessé a karácsonyi hangulatunkat, melyben Romeo Beckham a főszereplő.

H&M – Csodálatos ünnepek

Az év egyik legjobban várt karácsonyi kampánya minden bizonnyal Lady Gaga és Tony Benett közös videója, melyben közös dalukat az It Don’t Mean A Thinget (If You Ain’t Got That Swing) éneklik együtt egy hatalmas parti keretein belül, ahol a világ legkeresettebb topmodelljei is megjelennek, élükön Joan Smalls-szal és Sasha Pivovarovával.

Cartier – Karácsonyi mesék

A gyönyörű, piros ékszeresdobozkák mellett két kis leopárd a Cartier szimbóluma, akik Párizs felett, a felhőkön bújócskáznak egymással. A nagy játékban azonban leesik egy-egy doboz Cartier-ékszer, melyek azonban jó helyre kerülnek: a karácsonyfa alá.