Az év fiatal divattervezője– pályázati kiírás

2016. augusztus 04.
Pályázati felhívás a Marie Claire és a Perwoll pályázatára

Cím: Az év fiatal divattervezője pályázat
Mottó: Mutasd meg 3D-ben! Ne tűnj el, ragyogj! Életre kelnek az élénk színek és formák a Perwoll világában.
Kiíró: Central Médiacsoport Zrt., a Marie Claire magazin magyarországi kiadója
Határidő: 2016. szeptember 10. éjfél
Érvényes: 2016.07.14-től 2016.09.23-ig
Pályázhat: Minden, 14. életévét betöltött, magyar állampolgárságú, magyarországi lakóhellyel rendelkező személy, felső korhatár nélkül. A szakmában pályakezdő, de a szakmai tanulmány vagy tapasztalat nem feltétel.

Megmutatnád, milyen, amikor SZÁZSZÁZALÉKOS vagy?
Amikor a LEGJOBB FORMÁDAT nyújtod?
Engedd, hogy a ruhád színe is TISZTA ERŐBŐL ragyogjon.
Hogy minden apró részlet, minden árnyalat a MAXIMUMON teljesítsen.
VISELD ÉS ÉREZD ÁT A TÖKÉLETESET!

Minden pályázótól a már elkészített kreáció fotóját várjuk. A zsűri a legötletesebb, legizgalmasabb, a Marie Claire-nő számára hordható darabokat díjazza. Pályázni egy ruhával/öltözékkel lehet.
Az év fiatal divattervezője pályázatot a Perwoll támogatja.

1. Részvételi feltételek
A pályázaton részt vehet minden, 14. életévét betöltött, magyar állampolgárságú, magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személy.
A Marie Claire és a Perwoll pályázatára felső korhatár nélkül olyan személyek jelentkezését várjuk, akik:
– valamelyik szakiskola vagy felsőoktatási intézmény hallgatói,
– pályakezdők, akik már befejezték a tanulmányaikat, de még nem kaptak lehetőséget arra, hogy szélesebb körben is bemutatkozhassanak, és megismertessék a munkáikat
– nem tanulják vagy tanulták a ruhatervezést, mégis tehetségesnek érzik magukat

2. Díjazás
Szakmai díj: 150.000 Ft*
Perwoll-különdíj: 150.000 Ft*

A pályamunkák közül a szakmai zsűri választja ki a legjobb 25 kreációt, amelyek a Marie Claire Fashion Days-en is láthatók lesznek a kifutón. A nyertesek és az általuk tervezett ruhát bemutatjuk a magazinban is. A díjak átadására a Marie Claire Fashion Days-en kerül sor 2016. november 11-13. között.

A nyertesek részére a kitűzött pénzdíjat csak a hatályos adójogszabályok által előírt, kötelező adóhatósági adatszolgáltatáshoz szükséges adatok rendelkezésre bocsátását követően áll módunkban kifizetni – 2003. évi XCII. törvény az adózás rendjéről, 24.§ (5).

*A meghirdetett összeg bruttóban értendő, a pályázat nyertesei részére a hatályos jogszabályokban foglaltaknak megfelelően megállapított személyijövedelemadó-előleggel csökkentett összeg kerül kifizetésre.

3. A jelentkezés feltételei

A pályázatokat a pályázók csak önállóan nyújthatják be, több személy egy pályázatot nem terjeszthet elő. Egy pályázó csak egy, már elkészített ruhával jelentkezhet a pályázatra.
Mivel lehet pályázni?
– csak ruhával (egy öltözékkel/szettel), kiegészítővel nem (pl.: táskával, cipővel)
Mit kell beküldeni a pályázat keretében 2016. szeptember 10. éjfélig?
– a már elkészített/megvarrt ruháról/öltözékről kell beküldeni egy vagy több fotót, amelyeken a ruha/öltözék jól látszik
– személyes adatokat, elérhetőségeket: nevet, lakcímet, a személyi igazolvány számát, telefonszámot, e-mail címet, születési dátumot
– rövid önéletrajzot
Egy pályázó csak egy ruhával/öltözékkel pályázhat, ha valaki több ruhával pályázik, a pályázatát nem áll módunkban elfogadni
A pályázatot a pályázó, cselekvőképességében korlátozott pályázó esetén törvényes képviselője is a kézjegyével köteles ellátni.
Amennyiben a nyertes pályázó cselekvőképességében korlátozott, úgy a díjjal kapcsolatos érdemi ügyintézésre, illetve annak átvételére csak a törvényes képviselőjével együtt jogosult.

4. A pályázat beküldésének módjai, határidők
A pályázatokat az alábbi módokon lehet benyújtani 2016. július 14-től 2016. szeptember 10-én éjfélig:
– levélben a 1554 Budapest, Pf. 62. címen (kérjük a borítékra ráírni: Marie Claire – Perwoll pályázat)
– személyesen a 1037 Budapest, Montevideo u. 9. cím alatt a recepción,
– e-mailben a marieclaire@centralmediacsoport.hu címen.
A pályázattal kapcsolatban felmerült kérdéseket a marieclaire@centralmediacsoport.hu e-mail címre várjuk.
A pályázat nyerteseinek bemutatása, illetve a beszámoló a Marie Claire Fashion Daysről és a díjátadóról a magazin 2017. január/februári számában várható.

Odaítélési kritériumok és ütemezés
A több tagból álló szakmai zsűri a pályázatok elbírálásakor a legötletesebb, a Marie Claire- nő számára hordható darabokat díjazza.
A pályázatokat elbíráló szakmai zsűri:
László Krisztina – a Marie Claire magazin főszerkesztője
Balázs Orsolya – a Perwoll márkamenedzsere
Bódis Boglárka – az Elysian tervezője
– Pályázat jelentkezésének kezdete: 2016. július 14.
– Pályázat jelentkezésének határideje: 2016. szeptember 23. éjfél.
– Zsűrizés, legjobb 25. bemutatós ruha kiválasztása: 2016. szeptember 15. és szeptember 30. között.
– Legjobb 25 ruha tervezőjének kiértesítése 2016.szeptember 30-ig.
– Kiválasztott 25 ruha beérkezése a bemutatóra 2016. október 30-ig a Marie Claire szerkesztőségébe.
– A két győztest és az általuk tervezett ruhát bemutatjuk a Marie Claire magazin 2017. január-februári lapszámában
– A két győztes meghívást kap a novemberben megrendezésre kerülő Marie Claire Fashion Days-re, ahol átadjuk a díjakat.
– A két győztes ruhát a pályázat támogatója, a Perwoll promóciós céllal más kampányában felhasználhatja, így a két nyertes a ruhát a Perwoll rendelkezésére bocsátja.
– A legjobb 25 kreációt a nagyközönség előtt a Marie Claire Fashion Days-en mutatjuk be.
A nyerteseket minden esetben e-mailen és/vagy telefonon értesítjük. A pályázó felelős azért, hogy az általa megadott e-mail cím és telefonszám érvényes legyen, és azon a kapcsolatot fel lehessen vele venni.
– A legjobb 25-be beválasztott, a Marie Claire Fashion Days-en bemutatott ruhákért 2016.november 30-ig lehet jelentkezni.
– A ruhák átvehetők: Central Médiacsoport Zrt., 1037 Budapest, Montevideo u. 9.
Amennyiben 2016. november 30-ig nem jelentkeznek a pályázók a beküldött ruhákért, nem áll módunkban azokat megőrizni.
A ruhákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.
Jelen pályázat tisztességességét bármely okból vagy bármilyen megoldással veszélyeztető pályázót a pályázatból kizárjuk, illetőleg a pályázó ebben az esetben a díjra nem jogosult.

5. Egyéb
A pályázat beküldésével a pályázó a fotók és a szöveges tartalom vonatkozásában egyaránt, időben, földrajzilag, valamint a felhasználás száma és módja tekintetében korlátlan felhasználási jogot biztosít a Central Médiacsoport Zrt.-nek a pályázatról történő tájékoztatás céljára.
A nevezéssel a pályázó feltétel nélküli beleegyezését adja ahhoz, hogy amennyiben nyer – külön ellenszolgáltatás nélkül – fotókat és szöveget tartalmazó bemutató anyag készül róla, amely egészében vagy csupán egyes részleteivel megjelenik a Central Médiacsoport Zrt. nyomtatott és online kiadványaiban, és ennek érdekében a pályázó egy későbbiekben egyeztetett időpontban rendelkezésre áll.
A pályázatban található fotók és szöveges tartalom nem tartalmazhat többek között (a) szerzői jogi oltalom alá eső művet, kivéve a pályázó saját művét, vagy ha a jelen Szabályzat feltételei egyébként teljesülnek; (b) a valóságnak nem megfelelő, megtévesztő vagy a valós tényeket hamis színben feltüntető vagy mások személyiségi jogait sértő kijelentéseket, fotókat, illetve egyéb, harmadik személyek vagy a Central Médiacsoport Zrt. jogait potenciálisan sértő tartalmakat; (c) reklámot; (d) szexuális tartalmú vagy pornográf elemeket. Amennyiben a fényképen a pályázó kreációján kívül más is szerepel, a pályázó felel azért, hogy rendelkezzen e személyek/termékek közzétételének jogi vonatkozásaival.
A pályázatra történő jelentkezés kizárólag a fenti feltételek együttes teljesülése esetén érvényes.

Adatkezelés
A pályázók a pályázaton való részvétellel automatikusan hozzájárulnak ahhoz, hogy megadott adataik (név, e-mail cím, lakcím, személyi igazolvány szám, telefonszám és bankszámlaszám) a Central Médiacsoport Zrt. mint adatkezelő adatbázisába kerüljenek, és azokat a Central Médiacsoport Zrt. minden további engedély és ellenszolgáltatás nélkül kezelje a díj odaítélése és a nyertesek értesítése céljából, legfeljebb az elbírálást követő 6 hónapig.
A pályázók tudomásul veszik, hogy a név- és lakcímadataikat tartalmazó pályázati jegyzőkönyvet a Central székhelyén 5 évig megőrzi az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény alapján (kötelező adatkezelés), ezt követően az adatok törlésre kerülnek.
A Central a személyes adatokat az Adatvédelmi törvény rendelkezései szerint, bizalmasan kezeli a pályázóktól kapott felhatalmazások keretei között.
Adatkezelési nyilvántartási számunk: 00633-0006.

Felelősség kizárás
A pályázatok hiányosságáért (név- vagy számelírás, konkrétumok hiánya stb.), értesítési vagy utalási késedelemért Central Médiacsoport Zrt. nem vállal felelősséget. A pályázók az általuk tévesen szolgáltatott adatokból adódó valamennyi következményt maguk viselik. Az adatok helytállóságát a pályázatra történő jelentkezés során (vagy azt követően) a Central Médiacsoport Zrt. nem áll módjában ellenőrizni. Ezzel kapcsolatban a felelősség és minden ezzel járó jogi és anyagi következmény minden esetben a pályázókat terheli.
A Central Médiacsoport Zrt. kizár minden felelősséget bármilyen kártérítési, kártalanítási igényért a pályázaton való részvétel során, a pályázat esetleges hibáiból, hiányosságaiból, hibás működéséből, a pályázat során bekövetkezett késésekből eredő vagy ahhoz kapcsolódó költségekért, károkért, veszteségekért.
A pályázó a pályázaton történő részvétellel automatikusan elfogadja jelen Szabályzatot, és kijelenti, hogy megadott adatai megfelelnek a valóságnak.
Kelt: Budapest, 2016. július 14.