A kevesebb több – új trendek az irodai öltözködésben

2017. március 28.
Biztosan sokan voltatok már úgy, hogy egy-egy fontos meeting előtt valahogy kétszer-háromszor annyi időt vett igénybe a legmegfelelőbb szett kiválasztása, mint egyébként. Nem lesz ez túl formális? Vagy épp túl hivalkodó? Aztán végül – mert már kifutottál az időből – magadra kapsz valamit, amit már az elején kizártál, és emiatt egész nap feszengsz.

Ahogy az üzleti életben a férfiaknál a fekete öltöny-fehér ing kombinációval sohasem lehet hibázni, miért ne hordhatnánk mi nők is fekete nadrágot és fehér blúzt minden nap, amikor munkába megyünk?

Tudom, nagy váltásnak tűnik mindez, de gondoljatok csak bele, ezzel mennyi kényelmetlenségtől és felesleges stressztől óvnánk meg magunkat. Ráadásul növeljük az esélyt, hogy időben és magabiztosan érkezzünk az irodába. A gardróbtúrás helyett még lehet, hogy reggelizni is maradna időnk. Hét-nyolc fehér blúzzal és öt-hat fekete aljjal simán megvan az új munkahelyi gardróbunk, amelynek egyhangúságát ha kedvünk tartja kiegészítőkkel, ékszerekkel, cipőkkel, táskákkal tehetjük színesebbé. A munkaidő utáni programokon és hétvégén pedig még bőven marad lehetőségünk kiélni öltözködési szenvedélyünket, nem igaz? Az év eleje alkalmat adhat az ilyesfajta életmódváltásra is.

Jó hír, hogy a munka világához kapcsolódó divat kiegészítők piacán az elmúlt években jelentős változás ment végbe. Sokáig egyszerű, főként fekete darabokkal találkoztunk, viszonylag szűk választékban. Ám ahogy a mindennapok során elválaszthatatlanok lettünk a telefonunktól, laptopunktól, tabletünktől, úgy vált egyre fontosabbá, hogy a ‘munkábajárós’ táskánk nemcsak trendi legyen, de a kütyüknek is megfelelő helyet és védelmet biztosítson.

A hazai márkák közül a Jurekka jár élen ezen a területen. A tech-chic vonalat képviselő brand darabjai között biztosan találunk olyat, ami az egész napos rohanásban, de még az esti bulin is hangsúlyos része lesz a megjelenésünknek. A Jurekka valódi bőr kiegészítői nemcsak szupertartósak és egyediek, de technológiai szempontból is abszolút előremutatók. Az Olaszországban szabadalmaztatott fibercuir felületkezelésnek köszönhetően a legutóbbi Kolorama kollekció darabjai még ellenállóbbak a mindennapi igénybevétellel szemben, az esetleges szennyeződések egy egyszerű nedves kendővel eltávolíthatóak. Néhány szezonnal ezelőtt a Bally ugyanebből az alapanyagból dobott ki egy exkluzív, limitált kiadású vízálló magassarkú cipő sorozatot.

A minimalista office-look koncepcióra épített a Jurekka legutóbbi kampánya is: az élénk színblokkokkal kombináló táskákat letisztult sötét-világos INQ Concept öltözékekkel párosították. Az eredmény önmagáért beszél, én máris megyek gardróbot takarítani.

Fotó: Turnkó Bálint
Modell: Bertalan Barbi (Attractive)
Ruhák: INQ Concept