Bemutatjuk a Zemse ékszereit

2017. április 02.
A Zemse márkanév mögött Zentai Emese bújik meg. 2014 óta datálja a márkát ebben a formában (de persze előtte sem volt tétlen). Emese grafikusként végzett, középiskolás hobbiból – és kicsi kora óta folytatott „kreatívkodásból" – alakult ki nála az ékszerkészítés iránti szenvedély. Amikor pedig nem reklámügynökségnél dolgozik, akkor a Zemsét építi, szépíti.

Emesét bármi inspirálhatja: legyen ez akár egy álom, művészeti irányzat (mint a konstruktivizmus például a 2016-os őszi-téli LINES kollekciója esetében) vagy természeti inspiráció. Az ihlet változatos az alapanyag viszont változatlan: a Zemse ékszerek a méltatlanul hanyagolt alumíniumból kapják meg végleges formájukat, amelyet a dizájner magabiztosan „ötvöz” bőrrel, bársonnyal, de akár féldrágakövekkel és agyaggal is. Vagy legalább egy különleges felületkezeléssel „önti” új formába az alumíniumot.

A nagyobb ékszerei kétségkívül látványosak, de a kisebbekben is mindig van valami csavar: a finom, szinte láthatatlan ékszerre vágyók is találnak a szívükhöz közel álló darabot a Zemse ékszerei között, de azok is, akik élvezik, ha egy feltűnő kiegészítő nyomán fokozott figyelem irányul rájuk! Ráadásul a márka repertoárja most még tovább bővül: a minimalista stílus és az alumínium természetesen marad, készültek már faliórák, szélcsengők, karácsonyfadíszek és hamarosan bővül más letisztult lakásdekorációval, használati tárggyal is a kínálat.

Na és hogyan hozta Emese a milliónyi csillagot a Földre? Az április elején a Lucky Shepherd Store-ban és a WAMP-on debütáló – univerzum ihlette – GALACTICA kollekció darabjai láttán megtudjátok!

A Marie Claire 10. születésnapjára a Zemse is készült egy meglepetéssel!
Keresd az április 12-én megjelenő Marie Claire-t!