Corvinus Fashion Show a kortárs magyar divat új platformja

2017. április 03.
Április 3-án kezdődik a Budapesti Corvinus Egyetem egyik legnagyobb kulturális, szakmai és sport rendezvénysorozata a JÉG Napok, a Jövőt Építők Generációja szervezésében. A programsorozat nyitóeseménye a Corvinus Fashion Show elnevezésű divatbemutató, amelyet április 3-án 19 órától tekinthettek meg a Budapesti Corvinus Egyetem aulájában.

A divatbemutató célja a feltörekvő kortárs, magyar divattervezők kollekcióinak népszerűsítése a fiatalok, illetve a hallgatók körében. A bemutató különlegessége és egyedisége abban merül ki, hogy a ruhákat nem profi modellek, hanem hallgatók mutatják be.A divatbemutatón idén 6 fantasztikus magyar márka csaknem 70 kreációját nézhetjük majd meg, melyet a Corvinusos hallgatók mutatnak be.

A modellek sminkjéről Tóth Zsuzska, Demeter Zsófia és Soltész Dóri gondoskodik. Az eseményt Bogdándi Virág, a Virag’s lab bloggere fogja konferálni.

Látható lesz a Berbloom, Helga Toth, Kovács Erika, Orsolya Darcsi, a The NAAN Design és a ZAGABO meseszép kollekciói.

Az első márka, mely idén a Corvinus Fashion Show kifutóján megmutatja magát a Berbloom – Let yourself bloom! A Berbloom ruhákat a letisztultság és érzékiség jellemzi.  A finom, nőies vonások mellett a modern, geometrikus vonalvezetés is hangsúlyt kap a tervezés során. Az alkalmi, valamint a business ruhák megálmodásakor egyaránt a modern nő kerül a középpontba. Aki egyszerre vágyik az izgalmas, néha merész és egyben tagadhatatlanul nőies részletekre. Fontos számára az egyediség, a praktikum és saját önkifejezése. A tervező, Sitku Bernadett célja, hogy a hölgyek belülről jövő szépsége felszínre törjön. Az esküvői ruhák esetében különösen fontos számára, hogy ne csupán kényelmes és kombinálható alkotások szülessenek, de igazodjanak a menyasszony személyiségéhez. Az alkotás és tervezés, nem csupán a készülő ruháról szól. Annál sokkal többről! Előtérbe kerül a nő maga.  Érzései, kívánságai, lelki világa és nem utolsó sorban a baráti légkör kialakítása, hogy igazán otthon érezhesse magát és valóban személyre szabott öltözet varázsolódjon. A nőies, érzéki, kifinomult darabok segítenek abban, hogy minden hölgy tökéletesen magabiztosnak érezhesse magát ezekben a rendkívül fontos pillanatokban.

Designer: Sitku Bernadett – BERBLOOM
Photo: Séllei Zsanett
Mua: Vigh Zsanett
Modell: Li Lu Anikó

Második csodaszép kollekció a Helga Toth brandhez tartozik.

„Az alkotási vágy már gyermekkoromban elhatalmasodott rajtam, mikor az éppen aktuális babáimnak saját magam készítettem ruhatárat. Már ekkortájt élesen kirajzolódott előttem az út, melyen haladni szerettem volna, s melyre 2009-ben sikeresen rá is tértem. A Forrai Magániskola elvégzését követően kisérletképpen létrehoztam egy kezdetleges márkát a Facebook segítségével, mely mára teljessé forrta ki magát. A munkámnak köszönhetően rengeteg inspiráló és csodás emberrel ismerkedhetek meg, akik feltöltenek energiával, és mindig többre sarkallnak. Ilyen szerepet tölt be Kiss Daniella is, aki a nőiesség, báj és kedvesség tökéletes mintaképe számomra! Amikor egy új kollekciót tervezek, ihletforrásnak valamilyen hangulatot, érzést, intuíciót határozok meg. Majd hagyom, hogy elragadjon magával, és irányítsa a döntéseimet. Az ösztönös választásokat, melyek a színekért és formákért felelnek, természetesen kiegészítik a tudatos elhatározások is, mint a jól bevált anyagok – csipke, műbőr, muszlin, tüll és az újdonság erejével ható buklé – alkalmazása” – nyilatkozta a tervező.

Photo: Erzsébet Laufer Photography
Mua: Heizer Anita
Model: Kiss Daniella

A KE Fashion a harmadik, aki megmutatja az új tavasz- nyári darabjait a közönségnek.

KE-fashion, ahol minden ruhadarabban egyediség lakozik. Kovács Erika, a KE-fashion designer cég alapítója és tervezője már gyerekkorában tudta, divattal szeretne foglalkozni. A mára már saját márkát alapító ruhatervező a főváros szívében nyitotta meg szalonját 2015 szeptemberében. Magyar designerként fő profilja az alkalmi ruhák tervezése, de ugyanúgy találkozhatunk az általa kreált céges formaruhákkal hazai rendezvényeken vagy épp saját street style kollekciójával a budapesti utcákon. A KE ruhák tervezése során kiemelt fontosságúnak tartja a vevőivel történő személyes kapcsolat kialakítását, és azt, hogy a megálmodott ruha a megrendelő személyiségével egységes stílust alkosson. Jellemző rá, hogy nem szeret pár darabnál többet gyártani egy adott ruhából, ezzel is hűen képviselve a teljes egyediséget. Imádja a színeket, a formákat, a virágokat, a tüllt és csipkét minden mennyiségben. Ruhái által inkább az egyszerű eleganciát képviseli, kevesebb, de annál aprólékosabb díszítéssel. 2017 januárjától Kovács Erika designer cége két fővel bővült, elősegítve a folyamatos növekedési lehetőségek kiaknázását, a külföldi terjeszkedést, valamint idegen tőke bevonását is. Webshopja 2017 nyarán nyílik, így ruháit hamarosan online is megvásárolhatjátok.

A KE-fashion 2017-es tavaszi/nyári kollekcióját üde és friss színek, különleges limitált anyagok jellemzik. Nagy szerepet kapott a kollekcióban az idei év színe, a greenery, valamint a pálmaminta használata, a visszatatérő motívumként megjelenő barack és dusty pink is. Kényelmes, mégis nőies darabok. Viseletük azoknak a hölgyeknek ajánlott, akik a legújabb trendek szerint öltözködnének, de szeretnének egyediséget csempészni mindennapjaikba. A kollekció egyes darabjai a Hajós utca 19. szám alatti szalonban már megvásárolhatók.

Orsolya Darcsi köntös és estélyi kollekciója is a kifutóra lép.

Az ORSOLYA DARCSI idén mutatta be első és a piacon eddig egyedülálló koszorúslány köntös kollekcióit, amellyel a legtöbb nő vágyott napját, az esküvőt szeretné különlegessé és egyedivé varázsolni. Maga a márka 2015-ben alakult, alapvetően a nőiesség és az elegancia megtestesítésére törekszik, amellyel a határozott, intelligens nőket akarja megszólítani. Most korábbi kollekcióinak válogatását láthatjuk, melyeknél az anyagválasztás, a kifinomult fazonok és a púderszínű árnyalatok dominálnak. Az ORSOLYA DARCSI nőideálja nem fél élvezni az életet, hisz a saját személyisége és az öltözködés erejében.
„Az eddigi kollekcióiból egy vegyes válogatás van terítéken, hogy minél több oldalról megismerjenek. Legyen akár szó az Emprimé menyasszonyi köntös kollekcióról vagy egy tavaszi kabátról, estélyi ruhákról. Minden darabban kibontakoztatom a saját ízlésemet, amit egy olyan nőideálhoz hasonlítok, aki határozott, intelligens, elegáns és ízléses, aki nem fél érezni és élvezni az életet. Akinek a gondolatai, tettei harmóniában vannak azzal a személyiséggel, amit a külvilágnak mutat. Aki ösztönösen vagy tudat alatt, de képes az öltözködésével is megmutatni, hogy milyen energikus és mennyire nőies. Anyagok és színek tekintetéből rajongok a visszafogott, púderesebb árnyalatokért, a nőies, már-már babás színekért. Imádom a korall és rózsaszín halvány árnyalatait, a mentát, napsárgát és ezek keverékeit is. Szeretem, ha csempészhetek hozzá némi feketét, ezzel alkotva éles, tekinteteket vonzó kontrasztokat. Anyagválasztásban nagyon törekszem a minőségre, fontos, hogy időtálló anyagokat válasszak” – nyilatkozta a tervező.

Photo: Orosz Tibor
Hair: Danó Renáta
Modellek: Beáta Balogh, Kitti Biba, Fatime Balog, Renáta Danó, Mercédesz Jaksa

A következőkben megismerhetjük a The Naan Design kifinomult darabjait.

A The Naan Design 2017-es tavaszi-nyári kollekciójára a tiszta mosolyban gazdag úttörő öröm érzése, túlburjánzott formák, izgalommal átitatott belső nyugalom és az élénk üde színek a jellemzőek.
A tervező, Natasa Litvin, mindhárom irányvonal tervezésénél szem előtt tartotta a márkára jellemző értékközpontúságot, mely a különböző kollekciókban más és más módon öltött testet. A márka mindhárom – a Pleasure in the Garden, a Plume Touché és a Plume Basic – 2017-es tavaszi-nyári kollekciójára elmondható, igazán merész, erősen vizuális érzékbomba. A kollekciók kampányfotóit átitatja a játékosság, felszabadultság, és vagány nőiesség.
Az izgató narancs, a puha barack és az érzéki babarózsaszín, az ezüst és aranybarna színárnyalatú bőrök és pamutselymek gondoskodnak arról, hogy a hosszú mély téli álomból az ébredés pillanatában feltörő örömkedv ezekkel a vibráló színekkel megfűszerezve igazán felélessze a női lelket.

Pleasure in the Garden
A tiszta öröm és belső gyönyör érzete inspirálta a prémium kollekciót. A rózsaszín, fehér, aranybarna, orgona, menta pasztellszínekben pompázó zsorzsett és pamutselyem ruhák és az élénk üde színű kézzel készült burjánzó bőr ékszerek és táskák kontrasztja tökéletes harmóniát teremtenek egymással. A ruhák és kiegészítők sajátossága, hogy alkalomra és hétköznapokra is tökéletesek. Az elegáns klasszikus szabásvonalakat izgalmas részletek teszik játékossá.
Plume Touché
A The Naan Design immár harmadik szezonban is megújulásra képes irányvonala, mely töretlen népszerűségét éli. A Plume Touché ékszert viselő Nő, igazán vagány, vibráló, képes megélni a belső szabadságának oázisát és nem fél kimutatni.
A 2017-es tavaszi-nyári kollekcióban a lakk narancs, korall, eperszín, barack és babarózsa bőrök türkizzel, pinkkel, naranccsal lettek különleges kézi technikával megfestve. A Plume Touché kollekció kampányképeit a 70-es évek retro hangulata inspirálta, mely egy szőke hajú orientális modellel emelte páratlan élménnyé.
Plume Basic
Az örök alapdarabokat felvonultató kiegészítő irányvonal darabjai minden ruhatárba beillenek. A 2017-es tavaszi-nyári kollekció kampányfotói a bohém fiatal kultusz köré épült. A lazaság, spontaneitás és rögtönzés áll a középpontban. A mindennapok ünnepét emeli ki, az élénk narancs, rózsaszín, lomb zöld színű táskák, gymbagek és bőr ékszerek, mely minden korosztály számára nélkülözhetetlen.

Styling: Natasa Litvin
Fotó: Nerpel Nikoletta (Nerpel Photography)
Smink: Szerencsés Gabriella
Haj: Tóth Gyöngyi
Modellek: Cui Sissy, Tóth Gyöngyi

Végül, de természetesen nem utolsó sorban következzék a Zagabo egyedi és meseszép összeállítása.

A ZAGABO prémium streetfashion márkát Szabó Gabi tervező alapította. A hamisítatlan ZAGABO stílus önálló utat mutat a divat világában, és azoknak a nőknek és férfiaknak szól, akik a sikkes párizsi és lezserebb New York-i vonal ötvözésével szeretnék kifejezni saját személyiségüket.
A ZAGABO új kategóriát alkotott designer esőkabátjaival, amelyek egyszerre stílusosak és funkcionálisak. Hagyományaihoz hűen a ZAGABO valamennyi szezonális kollekciójához új esőkabát-verziót tervez, így mára számtalan szabású és hosszúságú ZAGABO esőkabát közül választhat a vásárló, amelyek szinte végtelen színkombinációkban készülnek. A ZAGABO designer esőkabátok a vásárlók és a fashion bloggerek jóvoltából, már az egész világot bejárták, mindenütt stílusos megjelenést biztosítva viselőjüknek zordabb időjárás mellett is.
A designer öveket felvonultató STRAPPS termékvonal megtervezését az a cél vezérelte, hogy viselőjüknek egy olyan egyszerűen és sokoldalúan használható kiegészítőt biztosítson a márka, amelyekkel feldobhatják a mindennapok szettjeit. A mozaikos STRAPPS designer övek színt és lendületes designt visznek az egyszínű öltözékekbe, hogy mindenki kedvére állíthasson össze újabb és újabb outfiteket. A STRAPPS designer övek számtalan mintával kaphatóak, amelyek különböző textilekből és bizonyos esetekben valódi bőrbetétekből készülnek. A STRAPPS öv csípő és derékváltozatban is elérhető, az utóbbi két fajta szélességgel is.

Model: Kurta Niké
Photo: Tamas Kovacs photography
Mua: Judit Kökény @ OnoOno
Hair: Matócsi Tibor

A modellek frizuráját Balogh Sándor és Varga Zita Laura készítik el.
„A hajak elkészítését kb. 5 perc alatt álmodtuk meg. Nem akartunk mások munkáiból inspirálódni, inkább szerettünk volna egyszerűen fodrász-vendég fejjel együtt gondolkodni.
Legyen természetes, egyszerű és elegáns egy csipetnyi hanyagsággal.” – mondta Sándor.

Szeretnénk megköszönni fő támogatóinknak, hogy egy még színvonalasabb és még sikeresebb rendezvényt hozhatunk létre a támogatásukkal! Köszönjük a Coca-Colának, a Studio Little Grandma-nak és a Cosmopolitan-nak az &U magazinnak és az Agencies applikációnak!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk, a rendezvény ingyenes!
A bemutató időpontja: 2017. április 3. 19:00
A bemutató helyszíne: Budapesti Corvinus Egyetem, E Főépület Aula, 1093 Budapest, Fővám tér 8.

Projektvezető: Hellner Johanna Dorina Projektasszisztens: Tauber Kinga