Mihalik Enikő és a Sugarbird

2017. április 20.
A Sugarbird idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját, amelynek alkalmából visszanyúlnak a gyökerekhez, és egy magyaros témák által inspirált kollekcióval tisztelegnek a korábbi mottójuk előtt: „Divatba hozzuk a magyart!" A kollekció találóan az örökség nevet kapta: THE HERITAGE COLLECTION.

A kollekció a Sugarbird tervezőcsapatának szemén keresztül mutatja be Magyarország értékeit. Feltűnnek a számukra legkedvesebb témák az ikonikus magyar meséktől vagy termékektől kezdve a jellegzetes gyümölcseinkig.
A kollekció kampánydarabjait nem más, mint az egyik legsikeresebb magyar topmodell, Mihalik Enikő tervezte, aki egy teljesen új oldalát mutatta meg, és aki egyben a kollekció nagykövete és kampányarca is.
„Egy ideje már érett bennem a gondolat, hogy ki szeretném magamat próbálni más területen is, mint a modellkedés. Kislányként is szerettem öltözködni. A nagymamám ruháit állandóan, szinte jelmezként húztam magamra, iskolás koromban pedig imádtam rajzolni, skicceim sokszor ruhák terveiben teljesedtek ki. Ezek után számomra egyértelmű volt ez a lépés” – meséli Enikő.

A kollekció hat különböző témát dolgoz fel: minden témán belül 8-15 fazon található, melyek önállóan, vagy egymással kombinálva is viselhetőek. A témák a Balaton, a Folklore kollekció, országunk legjellemzőbb népművészeti motívuma, a matyó hímzés újragondolva, a magyar vidék, a mezőgazdaságunkra, növénytermesztési kultúránkra jellemző virágokkal, gyümölcsökkel és azok által inspirált grafikákkal díszített ruhadarabok gyűjteménye, a Túró Rudi, a retro magyar rajzfilmek (Frakk, Pom Pom), a Zsolnay Porcelán Manufaktúra újabb gyönyörű virágmintái.

„Ennyi külföldön töltött év alatt sosem volt olyan pillanat, amikor ne hiányozna nekem kis hazám, így elmondhatatlanul jó érzés volt számomra, hogy részese lehettem egy magyaros tematikájú kollekció megtervezésének. Az alkotási folyamat rengeteg emléket ébresztett fel bennem az itthon eltöltött gyerekkoromból. Emiatt sem tudom a lelkesedésemet takargatni, számomra ugyanis egyértelmű, hogy mindenki imádni fogja a végeredményt, és mindenki szívesen fogja viselni a ruhákat” – emlékezett vissza Enikő az tervezési fázisra.

A kollekciót bemutató sajtóeseményen számos ismert és elismert magyar előadóművész és sztár jelent meg. Tiszteletét tette Zséda, Epres Panni, Wolf Kati, de Enikő egyik kedvenc pöttyös ruhájában pózolt a kamerák előtt Orosz Barbara.

A kollekció első darabjai, és az Enikő által tervezett image darabok már elérhetőek az üzletekben és online.