Backstage a MET Gálán

2017. május 03.
A H&M egyedi ruháiban vett részt Nicki Minaj, Future, Ashley Graham, Joe Jonas, Jourdan Dunn, Sasha Lane és Stella Maxwell a Metropolitan Művészeti Múzeum Divatintézete számára rendezett 2017-es jótékonysági gálán. Most egy videó segítségével beleshettek a kulisszák mögé!

 

A Divatintézet idei kiállítása, a Rei Kawakubo/Comme des Garçons: Art of the In-Between ihlette a H&M dizájncsapatának tagjait, akik Kawakubo visszatérő témáit járták körül az egyedi megjelenések megalkotásakor. A dekonstruált stílusokat, felforgatott hagyományokat és az aszimmetriát a masnik, virágok és pöttyök bájával kombináló alkotások kifejezetten erre az exkluzív divateseményre készültek. A Divatintézet jótékonysági estjén már az egymást követő harmadik éve részt vevő H&M-nek különösen tetszett az idei év témája, hiszen a Comme des Garçons márkával már a 2008-as H&M dizájner kollekciónál is együttműködött.

„Megtiszteltetés volt számunkra a H&M-nél, hogy megalkothattuk a Rei Kawakubo/Comme des Garçons által ihletett megjelenéseinket, mert a világ egyik legfontosabb és leginspirálóbb divatházáról van szó. Mindegyik H&M kreáció teljesen egyedi és egyszeri, és egyszerre tükrözi Kawakubo kreatív világát és vendégeink saját stílusát” – mondta Pernilla Wohlfahrt, a H&M vezető tervezője és kreatívigazgatója. 

„Mindig is szerettem a H&M ruhákat, így csodálatos élmény volt, hogy a H&M csak miattam elkészítette ezt az öltözetet. Tökéletesen elegáns a szabása ehhez a különleges estéhez, mégis teljesen természetes viselet” – mondta Joe Jonas.

“A H&M-mel együtt dolgozni hihetetlen élmény, és a ruha, amit megalkottunk számomra nagyon különleges. A H&M tervezői csapatával tökéletesen megtestesítettük a gála témáját, a drámai uszálytól kezdve egészen Kawabuko arcáig. Ez nagyon inspiráló”! – mondta Nicki Minaj.

“Nagyon nagy élmény volt a H&M-vel való közös munka életem első Met Gáláján. Az együttműködés minden egyes lépését élveztem, és alig várom, hogy felfedjem a ruhámat. Ez minden, amiről valaha álmodtam” – mondta Ashley Graham.

A rapper és énekes Nicki Minaj könnyű tüllruhát viselt hosszú uszállyal, extravagáns, eldolgozatlan szélű selyemtafotával és az alsó szegélyen valamint az uszály alatt extravagáns, fekete vinilből készült rózsákkal. A ruhát egy nyitott vállú duchesse kimonófelső tartja a helyén, bőr Obi övén pedig Kawakubo arcát ábrázoló maszk kapott helyet. Az uszályt fekete és vörös sugarak díszítik, az egyik, vörös Swarovski kristályoktól csillogó sugár pedig a ruha első felére is átnyúlik.

A rapper Future-t szűk fazonú fekete frakkba öltöztettük, amely bioselyemből, TENCEL®-ből és gyapjúból készült, a hátán pedig vörös Swarowski kristályszívvel díszített, kézzel hímzett fekete koponya látható. Bioselyemből készült sötét tengerészkék ing és csokornyakkendő tette teljessé a megjelenést.

Ashley Graham modell egy fűzős ruhát viselt, amely Kawakubo stílusához hasonlóan fedi fel a ruha belső összetételét. Egy krémfehér fűzőt finoman dekonstruáltunk, míg egy hosszú, vörös selyemszoknyát merevítővel és horogkapcsokkal láttunk el. Végül mindkettőt gazdagon sötétvörös selyemorganza fodrokkal díszítettük.

Jourdan Dunn modell egy testhezálló ruhát viselt, amelynek témája a dekonstruálás és a hagyományos ruhák átalakítása volt. A krémfehér selyemtafota felső mintha leomlana a pamutvászon ruhaderékról, a hajszálcsíkos, sötétkék dekonstruált szoknya pedig aszimmetrikusan masnikat formál.

Sasha Lane színésznőnek egy hálószerű szerkezetű, könnyű ruhát álmodtunk meg különböző méretű pöttyökkel, Kawakubo egyik fő motívumával. A ruhát fekete Swarovski kristályokkal díszített könnyű, merevítős felsőrész tartja a helyén, míg a játékos pettyeket érdekes tapintású anyagokból, például raffiából és bársonyból készítettük.

Joe Jonas énekes mélyvörös, szűk fazonú öltönye olasz kettős selyemszaténból készült fekete csíkokkal és hajtókával. Fekete inge 100% bioselyemből készült, és fekete csokornyakkendő egészíti ki.

Stella Maxwell modell könnyű bioselyem sifonruhát viselt, amelyet gyöngysorokkal díszítettünk. A nyitott hátra omló nyakláncból kiinduló gyöngyök a mellrészen áthaladva krinolinvonalban kísérik végig a ruhát, végül pedig a test mentén szabadon hullanak alá.