New Yorkban mutatkoznak be hazánk ígéretes divattervezői

2017. június 08.
Grandpa, INQ, Jurekka, Kata Szegedi, Rienne Creations, Tomcsányi – ezek azok a magyar divatmárkák, melyek kollekciói hamarosan nemzetközi szakemberekből álló zsűri előtt kerülnek bemutatásra New Yorkban. A designereket a Société Fashion Accelerator Program keretében választották ki szlovák, lengyel és cseh tervezőkkel együtt. Közülük végül 6 márka képviselőinek lesz lehetősége részt venni az egyéves mentorprogramban.

A Société Fashion Accelerator Program egy hazai kezdeményezés keretében jött létre, amelynek célja, hogy kreatív, szakmai környezetet biztosítva támogassa a közép-európai divat legígéretesebb tehetségeit: üzleti tanácsadást, networking és médiamegjelenési lehetőségeket kínál a kiválasztott designereknek. „Divatprogramunk legfontosabb célja, hogy olyan üzleti ismereteket adjunk át, amelyek nélkülözhetetlenek a nemzetközi piacon való érvényesüléshez és a tervezők jövőbeli céljainak eléréséhez” – hangsúlyozta Martyna Panczak, a Société Fashion vezetője.

A jelentkezők közül első körben 12 tehetséges tervező jutott tovább, akik a közép-európai divatszakmát képviselik majd New Yorkban. A divatszerkesztőkből, fotósokból és a szakma elismert képviselőiből álló zsűri június 8-án választja ki azt a hat designert, akik részt vehetnek az ősztől induló mentorprogramban. Az eredményhirdetés különleges esemény keretében történik majd a New York-i Bulletin Soho-ban, amely a Société Pop Up Store-nak is otthont ad a rákövetkező két hétben. Emellett az egyik designer különdíjban is részesülhet az ORDRE online showroom jóvoltából: a tervező kollekcióinak nemzetközi népszerűsítéséhez kap szakmai segítséget.

A New York-i szakmai zsűri tagjai:
Eddie Mullon – A Fashion GPS alapító vezérigazgatója és a Launchmetrics elnöke
Frederic Pinet – Divatfotós
Stephanie Kirtley – Az ORDRE US divatigazgatója
Lisa Smilor – A CFDA alelnöke
Mark Tevis – A Daily Front Row újságírója
Martyna Panczak – A Société Fashion vezetője

Shortlistes tervezők:
BODYMAPS (PL)
BUFFET (SK)
GRANDPA (HU)
INQ (HU) 
JIRI KALFAR (CZ)
JUREKKA (HU) 
KATA SZEGEDI (HU) 
LAFORMELA (CZ)
MICHAEL HEKMAT (PL)
ODIVI (CZ) 
RIENNE CREATIONS (HU) 
TOMCSANYI (HU) 

Helyszín: Bulletin Soho,138 Wooster St, New York, NY 10012, USA
Esemény időpontja: június 9. 19-22.00 óra EDT 
A Société Pop Up Store június 9-től 23-ig lesz nyitva