Ezeken a fehérneműkön nincsenek méretek, és ez egyáltalán nem véletlen

2017. június 14. |

A brit fehérneműmárka a méretezésből, pontosabban a "megfelelő" méretbe való passzolásból fakadó nyomást szerette volna megszűntetni különleges, számozás nélküli darabjaival.

A ruhákon található szám már nem csak egy praktikus jelzés, ami segít, hogy gyorsan megtaláljuk a passzoló darabokat, hiszen súlyos értékítélet kapcsolódik hozzá. Egy bizonyos méret megfelelő, felette azonban már “nem ideális” a tested, és valljuk be, nem túl nehéz pocsékul érezni magunkat, mikor egy ruhaboltban válogatva egyre nagyobb és nagyobb számok után kell nyúlnunk.

Ezt a szorongást szeretné feloldani a brit Neon Moon nevű feminista fehérneműmárka, akik úgy, ahogy van megszűntették a számozási rendszert ruhadarabjaikon. A melltartók esetében ez különösen fontos lehet, hiszen a melltartóméreteknek olyan erős jelentésük van a patriarchális társadalomban, hogy a “95D” már évszázadok óta a “tökéletes” szinonímájaként működik… A Neon Moonban azonban a hagyományos méretek helyett a melltartók ‘Lovely” (Bájos), “Beautiful” (Gyönyörű), “Fabulous” (Mesés) és ehhez hasonló címszavakkal vannak ellátva, ami tényleg sokkal jobban hangzik a megszokott számozásnál.

Külön plusz, hogy a márka annyira komolyan veszi az egészséges testképért folytatott harcot, hogy Instagramjukon is kizárólag retusmentes képeket mutatnak, természetes szépségű nőkről.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Divat

Beyoncé szexibb, mint valaha Adidas

Beyoncé szexibb, mint valaha